SREĆA I TUGA: Postao otac, pa isključio ženu s aparata za održavanje u životu

Iako je rođen u 28. nedelji, dobro je. Otac se raduje, ali i tuguje jer je postao udovac - njegovu suprugu doktori su održavali u životu putem aparata kako bi njeno telo iznelo trudnoću koju je zasenila njena iznenadna bolest.

Suprug Dilan Benson, provodio je vreme do porođaja kraj Robin, pišući blog, koji je raznežio svet. Kada je ugledao sina napisao je:

- Ovo dete je najdivnije stvorenje koje sam video. Nažalost, morali smo se oprostiti s najjačom, fantastičnom ženom koju moj sin nikada neće dobiti priliku da upozna. Robin mi strašno nedostaje, živetće uvek u mom srcu i kroz naše dete, napisao je Dilan.

Robin je pre pet nedelja osetila iznenadnu glavobolju.

- Jedno jutro žalila se na bol u glavi i zamolila me da odem da joj kupim neki lek. Kada sam se vratio, ona je ležala onesvešćena na podu kupatila, napisao je Dilan 29. decembra.

Tog dana doktori iz bolnice u Viktoriji otkrili su da je došlo do krvarenja mozga. Za Robin nije bilo spasa, ali za fetus, koji se razvijao u njoj, jedini spas je da majka bude priključena na aparate dok se ne porodi. Otac je molio lekare da je održavaju u životu dok na svet ne stigne njihov sin.

Dilan sve vreme nije radio, a boravak u bolnici platio je uz pomoć donacija dobrih ljudi.

- Hvala vam svima. Na lepim i utešnim rečima, finansijskoj pomoći i pre svega hvala prijateljima koji su ostali uz mene u ovim najtežim trenucima u mom životu, napisao je takođe Dilan.

Izvor: Jutarnji.hr
Foto: misterbenson.com

Pogledajte još