Jankovićeva ostavila koka-kolu, slatkiše i hamburgere

BEOGRAD, 5. avgusta 2009. (Beta) - Srpska teniserka Jelena Janković objavila je da je promenila način ishrane i prestala da pije koka-kolu' i jede slatkiše i hamburgere.

"Volim da pijem puno 'koka-kole' i jedem puno slatkisa. Čokolada je bila redovna u mojoj ishrani, nešto bez čega se moj svakodnevni meni nije mogao zamisliti. Srećom, imam dobar metabolizam, tako da nisam morala puno da brinem o težini", napisala je Jankovićeva na svom sajtu.

"Ipak, kada je potrebno da imate puno energije nije dobro svakodnevno konzumirati gazirana pića i čokoladu. Prestala sam da pijem koka-kolu, nisam popila nijednu od Vimbldona. Sada pijem samo vodu ili limunadu. Prestala sam da jedem i slatkiše i sada mi svi govore kako izgledam mršavije", dodala je peta teniserka sveta.

"Stavila sam tačku i na hamburgere. Sada vodim računa o svim detaljima, počevši od redovne i zdrave ishrane, spavanja, treniranja. Sve ove aktivnosti i novi režim kog se striktno pridržavam napraviće veliku razliku i boljitak", istakla je.

Jankovićeva je posle Vimbldona napravila dužu pauzu kako bi se spremila za nastavak sezone koju je počela loše i sa prvog mesta svetske WTA rang liste nazadovala do petog.

"Posle Vimbldona sam uzela dve nedelje odmora od tenisa. Želela sam da očistim misli i napunim baterije kako bih bila bolja i svežija za nastavak sezone. Želela sam da početak ove godine zaboravim. Zaista sam se osećala istrošeno", rekla je Jankovićeva.

"Te dve nedelje nisam dodirnula reket. Kada sam se vratila, odmah sam osetila teren. Osetila sam se lagano na nogama, kao leptir, i bila sam srećna što mogu da stignem svaku loptu. To mi je i bio cilj. Nadala sam se da će mi se vratiti volja i želja za borbu za svaku loptu", dodala je.

Peta teniserka sveta je posle dvonedeljne pauze 10 dana bila na pripremama u akademiji poznatog stručnjaka Nika Bolitijerija na Floridi. Zatim je igrala na turniru u Stenfordu gde je u četvrtfinalu izgubila od Francuskinje Marion Bartoli.

Pogledajte još