Savršen tajming: Kada je orgazam najjači?

Neočekivani seks, više kreativnosti, seks na otvorenom, ali i seks tokom menstruacije mogu imati i te kako pozitivne efekte na vaš ljubavni život.

Orgazam je najintenzivniji dan pre menstruacije
Orgazam zavisi od dobrog tempiranja, a seksualni terapeuti ističu da će najintenzivniji biti dan pre menstruacije. Tada se krv skuplja u materici, a zadržavanje te tečnosti čini klitoris posebno osetljivim na dodire što pojačava orgazam. Upravo zbog toga savetuju da zaboravite na mrzovolju i prepustite se strastima u spavaćoj sobi.

Seks pre pretrpanog rasporeda
Pretrpan raspored, venčanja ili proslave nisu razlog za izbegavanje seksa. Nakon takvih događaja parovi su često iscrpljeni i o seksu ni ne razmišljaju, pa je najbolje bračne dužnosti obaviti pre polaska. To će vratiti dobro raspoloženje čak i u najvećoj gužvi.

Seks najduže traje na godišnjem odmoru
Seks najčešće traje duže kad su parovi na godišnjem odmoru. Opuštenost i druženje pojačavaju seksualnu želju, ali i osećaj intime. Bez pritiska zbog posla, oba partnera mogu svoje dane da iskoriste za celodnevno zavođenje. Najbolje je početi nežnim šaputanjem na uho, seksi porukama i flertom za ručkom, a dan završiti vrućim potezima među čaršavima.

Kreativnost jamči više strasti
U seksu treba biti kreativan, naročito u dugim vezama koje lako mogu upasti u rutinu. Neočekivani seks u tri ujutro ili seksi sobarica zasigurno će iznenaditi partnera, ali i podstaći ga da upotrebi maštu za sledeći strastveni susret.

Kvalitet je važniji od kvantiteta
Retko ko može ceo vikend da posveti samo sebi, ali malo vremena upravo tada treba naći. Parovi ne moraju ni da izađu iz kuće, već samo da se prisete kako im je bilo na početku veze. Romantično okruženje, fina večera i malo flerta učiniće čuda za seksualni život. Ako već ne možete da upražnjavate seks svaki dan, pobrinite se da on barem bude kvalitetan, savetuju seksualni terapeuti.

Seks na otvorenom donosi dodatno uzbuđenje
U seksu ne treba uvek sve da bude savršeno, pa ni loša lokacija ni manjak prostora nisu razlozi da ga odložite. Tako seks na otvorenom može da bude zanimljivo iskustvo, ali i da donese dozu uzbuđenja zbog straha da će vas uloviti. Pritom, samo treba pripaziti da je mesto skriveno od pogleda, ali i dogovoriti se šta ćete da uradite ako neko naiđe.

Vežba jača samopouzdanje i seksualni život
Vežbanje pozitivno utiče na samopouzdanje i pruža osećaj sigurnosti što može da pomogne u krevetu. Istraživanja su potvrdila da se ljudi osećaju bolje i sigurnije u svoj izgled čak i ako se rezultati treninga ne vide, što znači da su spremniji da pokažu svoja telo u novim pozama.

Orgazam tokom menstruacije ublažava grčeve
Seks za vreme menstruacije ublažava neugodne grčeve i napetost. Orgazam uzrokuje opuštanje i stezanje mišića što smiruje grčeve, a telo otpušta hormone sreće oksitocin i dopamin koji pružaju osećaj zadovoljstva i otklanjaju bol.

Dobar početak dana počinje ranijim dizanjem
S godinama žene se sve lakše umaraju, pa im seks u večernjim satima nije privlačan. To je dobra vest za mušku polovinu koja više voli jutarnje strasti, pa seksualni terapeuti preporučuju ranije dizanje nego inače i upuštanje u ljubavne igrice. To će osigurati dobar početak dana.


B92

Pogledajte još