LDP: Beogradu potreban red kako bi se znalo gde se i šta gradi

Ožegović je, prilikom obilaska livnice Industrije motora Rakovica, upozorio da je ona jedan od najvećih ekoloških zagađivača u Beogradu i da bi njenim izmeštanjem mogao da bude stvoren atraktivan prostor, koji bi bio iskorišćen za izgradnju stambenih, kulturnih i sportskih objekata.
"Beograd je u novijoj političkoj istoriji bio mesto u kojem su se donosile loše odluke, između ostalog da mnogi industrijski kompleksi budu u stambenim okruženjima, da stanovi budu izgrađeni oko fabričkih dimnjaka. Rakovica je primer za tako nešto i to mora da se promeni. Beogradu je potreban red, da se zna gde se i šta gradi" rekao je Ožegović.

On je upozorio da građani Rakovice imaju veliki problem sa livnicom IMR, da ona predstavlja jedan od najvećih ekoloških zagađivača i podsetio da je Gradski zavod za zaštitu javnog zdravlja već nekoliko puta ukazivao na taj problem.

Ožegović je naveo i da bi rekonstrukcijom puta koji je direktno povezan sa mostom na Adi, taj deo grada postao mnogo atraktivnije mesto za ulaganje i život.

Blic

Pogledajte još