Berluskoni ne da Pirla, želi još jednog napadača

RIM, 5. avgusta 2009. (Beta-AFP) - Vlasnik Milana Silvio Berluskoni najavio je da će taj fudbalski klub do kraja letnjeg prelaznog roka napad ekipe pojačati kvalitetnim igračem.

"Potpredsedniku Adrijanu Galijaniju obezbedili smo budžet za kupovinu kvalitetnog napadača, a imena takvih igrača svima su poznata", rekao je na konferenciji za novinare Berluskoni.

Mediji su spekulisali da je Milan zainteresovan za Brazilca Luisa Fabijana iz Sevilje, Holanđanina Klas-Jana Huntelara iz madridskog Reala i Peruanca Klaudija Pisara iz Čelsija.

Milan je prethodno Realu prodao najboljeg igrača Kaku, zbog čega je
navala tima značajno oslabljena.

"U timu već imamo nekoliko vrlo kvalitetnih napadača", kazao je Berluskoni misleći na Brazilce Ronaldinja i Pata, kao i Italijane Filipa Inzagija i Marka Borijela.

"To, ipak, nije dovoljno za borbu za titulu šampiona Italije, posebno zato što ćemo zbog Lige šampiona igrati dve utakmice nedeljno", dodao je Berluskoni.

Vlasnik Milana je istakao i da vezista ekipe Andrea Pirlo nije na prodaju, iako su mediji pisali o njegovom mogućem odlasku u Čelsi, koji će u narednoj sezoni predvoditi doskorašnji trener "rosonera" Karlo Ančeloti.

"Andrea Pirlo nije na prodaju. On će ostati u Milanu gde će i završiti karijeru. Njegov ostanak je bio i jedan od glavnih zahteva(novog trenera) Leonarda", naveo je Berluskoni.

Potom je i sam Pirlo potvrdio da neće promeniti sredinu, iako je takva mogućnost postojala.

"Danas je zaista sjajan dan za mene", istakao je Pirlo.

Pogledajte još