Sjajne Android aplikacije koje nećete naći na iPhone-u

Foto: Jae C. Hong/ Associated Press

Event Flow Calendar Widget

(old_image)

Ovo je sjajna aplikacija kojom možete popuniti prazan početni ekran svog Android smartfona. Odličan je za ljude u žurbi, čiji su kalendari krcati sastancima i obavezama. Event Flow uključuje gomilu opcija za konfigurisanje kalendara, ali je glavni cilj aplikacije da zadatke istakne u prvi plan, kako se sastanci i obaveze ne bi zaboravili.

Odmah nakon što upalite displej mobilnog uređaja, prikazaće vam se lepo dizajnirana lista obaveza, sa datumima, vremenom i vremenskom prognozom. Event Flow Calendar Widget je besplatno dostupan na Google Play prodavnici, a za 0,99 centi dobijate mogućnost da dodatno podešavate opcije u aplikaciji.

DashClock Widget

(old_image)

Još jedna aplikacija za lockscreen vašeg uređaja je DashClock Widget. U odnosu na prethodnu aplikaciju, DashClock Widget je sveobuhvatniji, jer uključuje vreme, datum, vremensku prognozu, nepročitane mailove, SMS obaveštenja, propuštene pozive, kalendar, vreme trajanja baterije i drugo.

Moguć je izbor iz desetina ekstenzija, od kojih je većina besplatna. Tu su Facebobook obaveštenja, Feedly statistike, Snapchat obaveštenja i drugo. DashClock Widget je potpuno besplatna aplikacija, dostupna na Google Play Store-u.

Aviate

(old_image)

Aviate je jedinstvena aplikacija, koja se dinamički menja i oblikuje tokom dana. Namena ove aplikacije jeste da korisniku prezentuje samo aplikacije i druge informacije, bazirano na vremenu, lokaciji i drugim parametima korisnika.

Na primer, kada se probudite Aviate će automatski prikazati vremenske prlike i obaveze za taj dan, ili dok vozite - Aviate vam daje informacije o saobraćaju i smernicama. Želite na večeru u dobar restoran? Aviate će za vas izabrati najbolje restorane, sa recenzijama, menijima i savetima.

Aviate je besplatna aplikacija, ali ima listu čekanja nakon što se preuzme. Čeka se oko nedelju dana da bi aplikacija mogla da se koristi, sem ukoliko nemate pozivnicu od osobe koja već ima instaliran Aviate.

Tasker

(old_image)

Ovo je vrlo kompleksna ali korisna aplikacija. Tasker vaš smartfon čini zaista pametnim, jer automatizuje gotovo sve što želite da smartfon uradi. Tasker može da obavi bilo koju od preko 200 ugrađenih akcija automatski. A dodatne akcije se mogu ubacivati preko plug-inova. Želite da pošaljete tekstualnu poruku nekome kada dođete u teretanu, pošaljete poruku preko WhatsApp servisa, promenite podešavanja zvona telefona i gasite osvetljennje na monitoru kada uđete u bioskop? Sve ove akcije (ali i mnoge druge) se mogu automatizovati pomocu Taskera.

Tasker zaista ima veliki broj mogućnosti automatizacije zadataka. Aplikacija košta 2,99 dolara i može se preuzeti ovde.

AirDroid

(old_image)

AirDroid je aplikacija koja praktično pretvara Android telefon u server i omogućava kontrolisanje smartfona iz web browsera. Dakle, kada vam stigne tekstualna poruka dok radite za računarom, ne morate da posegnete za smartfonom kako biste odgovorili na poruku. Sve to možete da odradite ne skidajući pogled sa desktop monitora.

Sa komfornim pogledom na ekran monitora, AirDroid omogućava čitanje i odgovaranje na tekstualne poruke, upravljanje aplikacijama na smartfonu, puštanje muzike, izmenu kontakata, pregled fotografija na telefonu, obavljanje telefonskih poziva, upravljanje fajlovima i još dosta toga.

AirDroid je dostupan na Google Play prodavnici, po ceni od 1,99 dolara mesečno (ili 19,99 dolara godišnje), a pretplata donosi i dodatke kao što je podrška za više uređaja, korišćenje 1GB prostora za skladištenje i drugo.

B.J.
Pogledajte još