Kličko-Areola 26. septembra u Los Anđelesu

LOS ANĐELES, 6. avgusta 2009. (Beta-AP) - Ukrajinski bokser Vitalij Kličko pristao je da 26. septembra brani titulu u teškoj kategoriji u verziji WBC protiv američke zvezde u usponu, Krisa Areole.

Mediji i ljubitelji boksa dugo su govorili o mogućnosti ove borbe, a susret je zvanično potvrdio Areolin menadžer Den Gusen.

Ovo će biti treća borba 38-godišnjeg Klička od kada se prošle godine vratio u ring nakon skoro četiri godine pauze. On je želeo da se bori sa Britancem Dejvidom Hejom, koji je, međutim, odustao i odlučio se za susret sa Nikolajem Valujevim iz Rusije.

Kličko (37-2, 36 nokauta) će se tako treći put u karijeri boriti u Stejpls centru u Los Anđelesu, gradu u kome je Areola (27-0, 24 nokauta) odrastao. Areolin cilj je da postane prvi Amerikanac meksičkog porekla koji će osvojiti titulu teške kategorije.

Areolin cilj je da postane prvi Amerikanac meksičkog porekla koji će osvojiti titulu teške kategorije. Gusen je rekao da očekuje da publika navija za obojicu boksera, pošto je Kličko poslednjih nekoliko godina živeo povremeno u Los Anđelesu.

"Mislim da možemo da probijemo granice. Mislim da ćemo napuniti Stejpls", rekao je Gusen.

Kličko se borio protiv Lenoksa Luisa u Stejpls centru 2003. godine, ali je izgubio zbog posekotina na licu u šestoj rundi, iako je u tom trenutku vodio u bodovanju kod svih sudija. WBC titulu je osvojio u Los Anđelesu 2004. godine kada je pobedio Korija Sendersa.

Posle toga je titulu branio još jednom, a onda je stalno imao problema sa povratkom, najviše zbog povreda, ali i zbog dva neuspešna pokušaja da postane gradonačelnik Kijeva.

Kada se konačno vratio u ring, lako je pobedio tadašnjeg šampiona Semjuela Pitera, koji posle osme runde nije uspeo da se vrati u ring.

Borba sa Areolom brzo je ugovorena posle odustajanja Heja. Amerikanac je očekivao borbu protiv Olega Maskajeva, ali je brzo prihvatio priliku da se bori sa Kličkom.

Mlađi brat Vitalija Klička Vladimir, šampion je teške kategorije u verzijama IBF i WBO.

Pogledajte još