Vučić: Besmislica je da sam pomogao Tadiću da osnuje stranku

Lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je veoma bitno da na izborima 16. marta ljudi pokažu da li žele da idemo hrabro napred u reforme ili ne, kao i da će SNS, ukoliko dobije poverenje građana, insistirati na ozdravljenju srpske ekonomije i uspostavljanju stabilne i pravne države.

"Ali, oni koji misle da ćemo ovaj rak koji nas proždire izlečiti tako što ćemo umesto gorkih pilula progutati žele bombonu, onda neka svoj glas daju drugima", rekao je Vučić u intervjuu za praznični broj "Večernjih novosti".

Predsednik SNS-a je u intervjuu, takođe, naglasio da u državnom vrhu ne postoji koncepcijski sukob između proruske i prozapadne struje i da Srbija ima najbolje moguće odnose, kako sa Briselom i Vašingtonom, tako i sa Moskvom.

Kad je reč o odnosu sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Vučić je rekao: "On veoma dobro obavlja posao i očekujem da odličnu saradnju nastavimo i u budućnosti. Prijateljstvo sa njim ništa ne može da naruši."

Lider SNS je odbacio medijske navode da je o formiranju nove Vlade pregovarao sa Čedomirom Jovanovićem i Ivicom Dačićem.

"Laž je i besmislica da sam Borisu Tadiću pomogao da napravi stranku", poručio je Vučić u intervjuu "Novostima".

Foto: Beta/Emil Vas
Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.