Ivković krati spisak pred Nemačku

BEOGRAD, 6. avgusta 2009. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, kao i da će skratiti spisak igrača pre nego što nacionalni tim 14. avgusta otputuje u Nemačku.

Ivković je novinarima u Kovilovu rekao da je bazični deo priprema dobro obavljen i da su igrači fizički spremni za početak rada na taktici, koja će trajati do odlaska u Nemačku.

"Sada imamo 18 igrača, ali ne možemo svima da damo šansu. Spisak ćemo skratiti pre odlaska u Nemačku, negde oko 13. avgusta. Tada ćemo se zahvaliti četvorici igrača", rekao je Ivković.

Tim se sa bazičnih priprema u Italiji vratio 2. avgusta.

"Ovde ćemo raditi u dva mikro-ciklusa od po pet dana. Radićemo na postavci igre. Znam da su druge reprezentacije već počele da igraju prijateljske utakmice. Sada se spremamo, a utakmice ćemo početi da igramo 15. i 16. avgusta, kada su prijateljski mečevi sa Nemačkom", rekao je Ivković.

U nacionalnom timu nema ozbiljnijih problema sa povredama. Novica Veličković i Luka Bogdanović imaju manjih problema sa leđima, zbog čega će odmarati nekoliko dana, dok Kosta Perović ima temperaturu.

Atmosfera u timu je jako dobra, a Ivković je kazao da su zlatne medalje vaterpolista i plivača u Rimu dali novi podstrek njegovim igračima.

"Plivači i vaterpolisti su nam dali podstrek da mi to možemo. Srbija je mlada država, tek dve godine smo tu i do sada su se jedino teniseri isticali. Bilo je i nekih razočarenja, ali stabilizovaćemo odnose u našem sportu. Naročiti podstrek su nam vaterpolisti, koji su otišli bez toliko asova i pobedili", rekao je Ivković.

Selektor Srbije rekao je da za sada lično ne prati šta se dešava u drugim reprezentacijama, ali da njegov stručni štab to radi.

"Imamo organizovan stručni štab i ne obraćam previše pažnje na to. Ne gledam šta rade drugi sada, gledam šta mi radimo, da budemo spremni, kompletni i svi na istom nivou. Što se tiče samih protivnika, međutim, sigurno je da ću do početka prvenstva imati sve potrebne informacije", rekao je Ivković.

On je dodao da će o trenutnim dometima moći da se priča posle Akropolj kupa u Atini, na kome će učestvovati evropski prvak Rusija, zatim Litvanija, domaćin Grčka i Srbija.

Pogledajte još