Vujošević: Nije lako 12 godina bez titule!

"Ne volim da se to podvlači, ali je bilo šest uzastopnih poraza. Nije to lako podneti. Mogu da zamislim kako je podneti 12 uzastopnih titula...Bilo je naslova da je došlo do propasti Partizana, a večeras smo videli da to nije tako", rekao je Vujošević novinarima.

Partizan je večeras u 20. kolu Jadranske lige pobedio Široki sa 63:58.

"Nisam zadovoljan igrom. Nisam ni očekivao ništa fantastično...Široki je ovde bio maksimalno motivisan i rasterećen, što se vidi po procentu šuta", rekao je Vujošević.

On je kazao da je njegov tim opterećen povredama i naglasio da mu mnogo fali Terens Kinzi, kao i da se tim nosio sa psihološkim imperativom pobede.

"Igrači su pokazali veliku želju, što se videlo kroz skok. (Aleksandar Pavlović) Sale je imao nekoliko treninga sa nama. Dao je veliki doprinos, pozitivna je ličnost, što posebno želim da
naglasim. Sa svim pehovima i povredama, problematičan period se završava. Igraće se bolje",
rekao je Vujošević.

Trener je ponovio da je njegov tim u teškoj situaciji, ali je kazao da može mnogo da uradi u završnici sezone.

"Mnogo toga može da se očekuje od Partizana. Verujem da ćemo se plasirati 'fajnal for'. U Evroligi nije realno očekivati čuda. Trudićemo se da igramo maksimalno. Mislim da publika razume našu situaciju", rekao je Vujošević.

Trener Partizana rekao je da će Kinzi biti spreman za meč sa Galatasarajem u četvrtak.

Trener Širokog Jakša Vulić čestitao je Partizanu na pobedi i ocenio je da je njegov tim mogao da pobedi da je bolje kontrolisao skok.

"Čestitam Partizanu, večeras je iščupao pobedu. Celu utakmicu smo držali priljučak i da smo bolje kontrolisali skok, mogli smo da uradimo nešto više. Kad su oni, međutim, digli odbranu uspeli su da preokrenu rezultat. Imali su 17 skokova u napadu i to je presudilo", rekao je Vulić.

Pogledajte još