Dujković saopštio spisak igrača za utakmicu s Izraelom

BEOGRAD, 6. avgusta 2009. (Beta) - Novi selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Ratomir Dujković izjavio je da će predstojeći prijateljski meč sa Izraelom u Novom Sadu biti prilika da se upozna sa igračima.

"Malo je vremena za konkretniji rad uoči utakmice sa Izraelom. Mora se gledati pozitivno na ovu akciju i učiniti sve da se pripremi što bolji tim koji bi za septembarski start kvalifikacija bio nadgrađen", rekao je Dujković novinarima u Beogradu.

Mlada reprezentacija okupiće se u subotu u Beogradu i odmah će otputovati u Novi Sad, gde je 11. avgusta čeka meč sa Izraelom. Dujkoviću će ovo biti debi na klupi, pošto je tim do sada vodio Slobodan Krčmarević.

"Biću u prilici da igrače pogledam u oči, direktno, da im kažem šta želim, da omogućim i njima da to isto učine", rekao je Dujković.

Selektor je pozvao sledeće igrače: 

Golmani: Živko Živković (Metalac), Denis Petrić (Okser) i Branislav Danilović (Rad).

Odbrana: Jagoš Vuković (Rad), Milan Milanović (Lokomotiva, Rusija), Vujadin Savić (Crvena zvezda), Marko Jovanović, Rajko Brežančić i Siniša Stevanović (Partizan).

Sredina terena: Ljubomir Fejsa, Nemanja Tomić, Adem Ljajić (Partizan), Nikola Gulan (Fiorentina), Ivan Radovanović (Atalanta), Dušan Tadić (Vojvodina) i Miloš Bosančić (Slovan Liberec).

Napadači: Miralem Sulejmani (Ajaks), Slavko Perović (Crvena zvezda), Miloš Živanović (Hajduk Kula) i Danijel Aleksić (Vojvodina).

Utakmica sa Izraelom igra se na stadionu "Karađorđe" i počinje u 17.30, a karte se prodaju po ceni od 100 i 200 dinara.

U septembru počinju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Danskoj 2011. godine, a Srbija se nalazi u grupi sedam sa Slovačkom, Norveškom, Kiprom i Hrvatskom.

Pogledajte još