Milan i Real se dogovorili oko Huntelara

MILAN, 6. avgusta 2009. (Beta-AP) - Milan i Real Madrid dogovorili su se oko transfera fudbalera Klas-Jan Huntelara, rekao je potpredsednik italijanskog kluba Adrijano Galijani.

Očekuje se da će holandski reprezentativac danas otputovati u Milan na lekarske preglede i potpisati novi ugovor, čime će okončati osmomesečni period ličnog nezadovoljstva u Realu.

"Imamo dogovor sa Real Madridom. Jedino što fali su lekarski pregledi i ekonomski detalji sa igračem", rekao je Galijani.

On nije otkrivao detalje dogovora, osim što je rekao da Huntelar ne dolazi na pozajmicu, već će biti otkupljen.

Španski mediji objavili su da je Milan spreman da plati između 15 i 18 miliona evra za Huntelara. Real želi da napravi mesta u spisku igrača pre početka sezone.

Real je od početka prelaznog roka potrošio 254 miliona evra na dovođenje osam igrača, među kojima su Kristijano Ronaldo i Kaka.

Klub je do sada povratio 15 miliona evra od prodaje Havijera Saviole i Havi Garsije Benfiki, kao i Danijela Pareha Hetafeu.

Pored Huntelara, očekuje se odlazak još Holanđana iz Reala, pošto će verovatno otići Rafael van der Vart, a možda i Rud van Nistelroj, Arjen Roben i Vesli Snejder.

Huntelar sledeće nedelje puni 26 godina. On je u decembru došao u Real iz Ajaksa za 20 miliona evra, ali je samo 13 puta počeo utakmice. Zbog tehničke greške madridskog kluba nije imao pravo nastupa u drugoj fazi Lige šampiona.

Pogledajte još