Na šta treba da pazite ako tražite partnera na internetu?

Iako ovakvi servisi mogu biti odličan način za pronalaženje srodne duše, računajte kako iste ili slične namere poput vas ima još na hiljade drugih. I na to da, kako to često biva kad se nešto nudi onlajn, 'roba' koju ćete dobiti neće uvek biti ono šta ste videli u oglasu.

Fotografije

Fotografije će vam reći dosta toga o osobi s kojom planirate da izađete. Ako ih nema ili su mutne ili stare, moguće je kako osoba nešto krije ili nije ozbiljno ušla u potragu za partnerom/kom.

Ako ima mnogo slika, moguće je kako je osoba malo previše obuzeta sama sobom. Objavila je svoju fotografiju s koje je neko isečen? Držite se dalje, ne miriše na dobro.

Da li je na fotografijama još neko? To je u redu. Pripazite samo da li se isti ljudi, predmeti ili lokacije ponavljaju na svima. To će vam isto dati podatak s kim imate posla.

Kako se opisuju?

Ako koriste čudna, preterano seksualna ili na drugi način nedolična korisnička imena, verovatno je bolje da ih zaobiđete.

Izbegavajte i ljude koji dele previše informacija o sebi, kao i one koji nemaju svoju decu, ali u svojim profilima traže informacije o vašoj.

Umerena doza humora je dobra. Ako neko preteruje, verovatno je nesiguran i oseća se ranjivim, što je naznaka mogućih problema s intimnošću.

Bračno stanje: razveden/a

Nije samo po sebi loše, naravno. Ali, budite oprezni, pa proverite da li se taj brak zaista završio, emotivno i pravno gledano. Govore li još uvek o bivšoj ili bivšem, zapitajte se da li želite to da slušate.

Šta traže?

Nije dobro ni kad traže previše, niti premalo. Pripazite isto i na razliku u godinama. Opet, nije prepreka sama po sebi, niti mora da bude. No, često jest, pa budite oprezni.

Pazite na prevarante

Procenjuje se kako prevare vezane uz parove spojene onlajn godišnje donesu veliku novčanu štetu u Velikoj Britaniji. Više od pola prijavljenih zločina počinili su ljudi stari između 40 i 59 godina. 63 odsto su bile žene.

Ako ne želite da se bavite specijalizovanim veb odredištima za spajanje usamljenih srca, pokušajte na društvenim mrežama.

Istraživanje koje je nedavno sprovela marketinška agencija Jana na 1500 ispitanika starih između 18 i 30 godina u devet zemalja pokazalo je kako je za pronalazak partnera/ke za romansu najpopularniji Fejsbuk. Drugi je bio Tviter, a u nekim zemljama se među prva tri pojavio čak i Majspejs.

Ispitanicima se najviše svidela to što mogu da biraju između velikog broja ljudi, a najmanje to što je potraga mučna i dugotrajna. Fejsbuk preferiraju zato što je na specijalizovanim veb odredištima lakše napraviti lažni profil i lagati.

Izvor: b92

Pogledajte još