Japan pogodila još jedna snežna oluja, 23 mrtvih

Foto: Koji Sasahara / Beta-AP

U nekim oblastima u prekidu je železnički saobraćaj nakon što je u centralnom delu Japana snežna oluja na Dan zaljubljenih donela više od metar snega i prekrila prestonicu rekordnim snežnim nanosom drugu sedmicu uzastopno, javio je Rojters.

U centralnom delu Japana, u prefekturi Jamanaši palo je više od 1,1 metar snega, što je rekord u poslednjih više od 100 godina koliko se vodi takva statistika. Manje snega ima na istoku i severoistoku Japana, dok je u Tokiju palo 27 centimetara snega, a prestonicu je pogodila najgora snežna oluja u poslednjih 45 godina..


Foto: Shuji Kajiyama / Beta-AP

Do utorka, broj mrtvih iznosi najmanje 23 ljudi, uključujući poneke nastradale u saobraćajnim nesrećima, ili su poginuli od snega koji je pao sa krovova. Nekoliko je umrlo u automobilima zaglavljenim u snegu, i to od trovanja, odnosno udisanja izduvnih gasova svojih automobila.

Na vrhu snežne oluje, nekoliko hiljada domaćinstava je ostalo bez struje a otkazano je na stotine avionskih letova. Zzeleznički saobraćaj je na pojedinim mestima bio poremećen, a neki putevi zatvoreni, uz veliku saobraćajnu gužvu i zakrčenja na nekim glavnim putnim pravcima u zemlji, što traje danima.


B92

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.