Evo kako da znate da li je u pitanju sastanak ili se samo družite?

Istraživanje koje je posmatralo 2.647 samaca starosti od 18 do 59 godina pokušalo je da ilustruje zbunjenost današnjih generacija kada su izlasci u pitanju.

Da li je u pitanju sastanak ili se samo družite?

Sara Svendsen (25) upitala je sebe ovo pitanje kada je izlazila sa dva muškarca – i ona kaže da je pogrešno procenila obe situacije, kao i njeni prijatelji.

„Sastanak je kada vas neko lično pozove da izađete – a to se ponekada može pomešati kada sami provodite vreme sa nekim u zavisnosti od načina na koji to spomenu“, tvrdi ona.

Svendsenova, marketing menadžerka, je samo jedna od mnogih samaca koji pokušavaju da pronađu svoj put do partnera uz manje pravila. Udvaranje je danas postalo znatno ležernije, sa porukama, druženjem i povremenim seksom za jednu noć. Mnoge novije generacije zabavljanje vide kao preveliku obavezu – i u emotivnom i u fizičkom smislu.

Ovo istraživanje je pokazalo visok nivo dvosmislenosti – 69 odsto ispitanih bilo je donekle zbunjeno u vezi sa tim da li je izalazak sa osobom koja im se sviđa romantičan ili je u pitanju samo druženje iako se čak 80 odsto ispitanih slaže da „sastanak“ podrazumeva planiranu noć sa samo jednom osobom“. Međutim, 24 odsto osoba veruje da sastanak može da bude i „planirano veče sa grupom prijatelja“.

Psihijatar iz Njujorka Rejčel Sasmen kaže da uprkos tome što je romantičan sastanak planiran događaj između dve osobe mnoge osobe i dalje ostaju zbunjene.

„Planiran izalzak sa prijateljima ili poruka da je neko u nekm baru i želi da se vidi sa vama – to se sve sada smatra sastankom ili nekim romantičnim pozivom“, tvrdi ona.

Kada vas neko pozove da izađete, to se smatra sastankom, ali i dalje ima neizvesnosti, smatra Emili Zarou (25) iz Los Anđelesa.

„Mnogi od nas se zabavljaju sa svojim prijateljima, a to ponekada može biti zbunjujuće. Svaki put kada prijateljstvo preraste u nešto više, to ne možete posle da palite po potrebi. Stvari nisu toliko jednostavne. U pitanju je prijatelj sa potencijalom“, tvrdi ona.

Kada je u pitanju prvi sastanak, istraživanje je otkrilo da 69 odsto muškaraca veruje da oni treba da plate, dok se 55 odsto žena slaže sa ovom konstatacijom. Sa druge strane, 23 odsto ispitanih smatra da plaćanje zavisi od toga ko je inicirao sastanak a 18 odsto satra da bi račun trebalo jednako podeliti.

Pogledajte još