Popović: Pare bačene u podzemne kontejnere

On je ocenio da je postavljanje podzemnih kontejnera bilo razbacivanje para građana.

Popović je istakao "da je investicija u podzemne kontejnere tipičan primer lošeg upravljanja parama, te da, verovatno, predstavlja i tipičan primer korupcije u Gradu Beogradu".

On je obišao opštinu Vračar i razgovarao sa građanima koji su se žalili na problem odlaganja smeća, saopštila je DSS.

Kandidat za gradonačelnika DSS-a je naveo da jedna od lokacija koja jasno ukazuje na taj problem jeste ugao Hadži Ruvimove i Požarevačke ulice, "gde se nalaze dva podzemna kontejnera koja su već šest meseci zatvorena, te građani u njih ne mogu da odlažu smeće".

Popović je istakao da je "grad investirao između pet i šest miliona u podzemne kontejnere i to je tipičan primer razbacivanja para građana Beograda”, dodavši da je to jedan od razloga zbog kojeg je Beograd, zapravo, potrebno vratiti Beograđanima.

Prema njegovim rečima, ti kontejneri su zatvoreni, "a i kada rade su potpuno nefunkcionalni i teški za održavanje", dok "firma koja ih je izgradila nema nikakve reference za to".

Popović je upozorio da se otpadne vode slivaju na dno i ozbiljno zagađuju podzemne vode u okolini Beograda, navedeno je u saopštenju.

On smatra da su za čišćenje podzemnih kontejnera potrebna dva kamiona, "te da se prazne mnogo sporije nego obični kontejneri i da (zato) dobijamo skuplju uslugu koju građani plaćaju".

Foto: BETAPHOTO/DEMOKRATSKA STRANKA SRBIJE/Pedja Milosavljevic/DS
Izvor: B92

Pogledajte još