Čudne navike najboljih prijateljica: Zvuče li vam poznato?

1. Pričaju o tome ko ih je dodao za prijatelja na društvenim mrežama
I ne samo ko ih je nedavno dodao za prijatelja na Tviteru ili Fejsbuku, već i da li da pošalju zahtev za prijateljstvo dečku koji im se sviđa, njegovoj sestri, drugarici i tako u nedogled. Ali, potrebu da se o tome raspravlja uz kafu, samo prijateljice mogu da razumeju.

2. Grle se prilikom susreta
Zagrljaj pri susretu, zagrljaj na rastanku, ali i neočekivani zagrljaj tokom razgovora, zagrljaj podrške i razumevanja, utešni zagrljaj. Kakav god i kojeg god intenziteta, ali on je prosto neizbežan. Mada, ima nešto smirujuće u tom zagrljaju.

3. Upotreba istih fraza i rečenica
Ne samo da se slično oblače i imaju ista interesovanja, dugogodišnje nerazdvojne prijateljice počinju isto i da govore, pa uzrečica jedne, ujedno postaje i uzrečica druge.

4. Konsultovanje oko izgleda i potrebe za korekcijama
"Želim iskreno da mi kažeš, da li mi je nos prevelik, zadnjica opuštena i butine predebele", da li vam ovo zvuči poznato? Iako je odgovor u napred poznat, ipak ovakav razgovor sa drugaricom ima nezamenljivo dobar efekat utehe.

5. Prepričavanje snova
Iskreno, ko bi još slušao vaše snove do detalja, ali ne samo slušao, već i tumačio, osim drugarice? Niko kao one!

6. Pravljenje ekstravagantnih planova dijeta i vežbanja koji se obično završe pijanstvom

Nedelja je dan za pravljenje planova za sledeću nedelju, a odluke o vođenju zdravog života uvek su aktuelne među prijateljicama. Ponedeljkom se pridržavamo plana, do srede već i nekako, ali eto opet subote i nove žurke i pijanstva. Nedelja - dan za detoksikaciju.

7. Čitanje horoskopa i "pronalaženje" u njemu
Šta je potencijalni gospodin savršenu u horoskopu, kako se slažete, kakva vas budućnost očekuje... I sve to uz jednu popodnevnu kaficu u obližnjem kafiću.

8. Upoređivanje intimne frizure
Razmenjivanje iskustava nakon depilacije, smišljanje ideja za sledeću intimnu frizuru i sve to uz neprekidno kikotanje, čini ovaj razgovor i te kako zabavnim, ali i poučnim. Koliko god smešno zvučalo, ponekad razmenjivanje mišljenja i iskustava mogu pomoći da rešite neku nedoumicu u vezi sa intimnom frizurom.

9. Proslavljanje rođendana naredna tri dana
"Zalivanje" u čast rođendana može da se oduži te kako - što bi slavili jedno veče kad može tri! A, treba i napraviti taj poseban folder sa fotografijama, te podeliti ih sa svojim prijateljima na Fejsbuku i Tviteru.

10. "Čeprkanje" po tuđim životima podstaknuto fotografijom ili statusom na Fejsbuku

Nakon što izađe neka fotka devojke koju još od srednje škole nisu videle, eto povoda da se surfovanjem po društvenim mrežama zapodene priča i evociraju uspomene iz ne tako davno prošlog vremena. "A, šta li ona radi sad, gde li je ovo letovala, otkud ova boja kose", zvuče li vam poznato ove rečenice?

Izvor: Ženski kutak

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.