Možda se volite, ali ovi znaci govore da treba da bežite

Problem nije jednostavan i s njim ćete se boriti mnogo vremena pre nego što donesete odluku. Sledeći znakovi mogu vam olakšati:

Sumnjivo emocionalno zdravlje vašeg partnera
Nijedan kvalitet nije važniji za zdravu vezu od emocionalnog zdravlja. Ako je osoba u koju ste zaljubljeni narcisoidna, paranoična, agresivna ili pokazuje znakove ponašanja koje ukazuju na narušeno emocionalno zdravlja, najbolje je da raskinete.

Ne slažete se oko verskih i duhovnih uverenja
Ako ste vi izrazito produhovljeni, a vašeg partnera to nimalo ne zanima, pre ili kasnije stvoriće se barijera koja će vas razdvojiti. Kada se to dogodi, osetićete veliku frustriranost i razočarenje.

Upitnog je karaktera
Da li je vaš partner iskren, pouzdan i odgovoran? Ako jeste, to znači da ima jak karakter. Ako nije takav, pripazite. Sklonost nepoštenju i zlobi mogla bi se uvući u sve pore vašeg života.

Imate različit sastav vrednosti
Vrednosti su načela koja nas vode kroz život i donošenje odluka. Lista vrednosti je beskrajna - od poštenja, velikodušnosti, saosećanja, itd. Ako se radikalno razlikujete po pitanju nekih ključnih vrednosti - ali i nekih manje važnih - konflikt je neizbežan.

Nemogućnost komuniciranja na dubokom nivou
Intimnost dvoje ljudi zahteva deljenje najdubljih osećanja, misli, snova i strahova. Ako imate različite želje i poglede na iskrenu komunikaciju, veza će patiti.

Ne možete da rešite sukobe
U čvrstim vezama, dve osobe nauče da se rukovode sukobima, tako da sklad prevladava većinu vremena. Odnosi se raspadaju kada se konflikti često pojavljuju i retko rešavaju.

Imate različite interese

Ako imate pet ili šest velikih različitih interesa, dobro je ako delite barem dva do tri. Što više uživate u zajedničkim hobijima i aktivnostima, čvršća će biti veza.

Ne osećate se slobodnim da budete ono što jeste

Nijedna veza neće uspeti ako oba partnera nisu autentična - ako zaista ne mogu da budu ono što jesu. Inače ćete vrlo brzo početi da se gušite u takvoj vezi.

Veza na daljinu
Nekim parovima uspeva da održe vezu uprkos kilometrima udaljenosti nekoliko meseci ili godinu. Ali ako razdvojenost nema datumski kraj, živite u različitim gradovima, sa stabilnim poslovima, a nijedno nema želju da se preseli i gradite odvojene živote umesto da radite na građenju zajedničkog - možda je vreme za raskid i donošenje odluke šta tačno želite.

izvor: B92

Pogledajte još