Zbog februarskih sniženja u buticima odeća upola jeftinija

Trgovci to objašnjavaju time što tržišna inspekcija proverava visinu sniženja gotovo u dinar.

"Mislim da je i kupcima primamljivije da budu istaknute cene artikala jer tako znaju šta koliko košta, nego da računaju koliko iznosi to sniženje u procentima"
, kaže radnica u jednom butiku.

Tokom jučerašnjeg dana u radnjama su bile gužve jer su očigledno cene primamile kupce koji sada po upola nižim cenama mogu da pazare željenu odeću i obuću.

"Mušterije nam ostavljaju i broj telefona da im javimo kada će biti sniženje. Vidimo da gotovo svi čekaju sniženja, i to poslednji talas, i tada najviše kupuju"
, kažu prodavačice u jednom butiku.

Koliko je sniženje govori i podatak da je cena kožnih čizama snižena sa 7.000 na 2.999 dinara, a čizme iznad kolena su snižene na 8.900 dinara, dok su čizme od impregniranog platna 1.500 dinara.

"Volim da gledam nove kolekcije kad stignu, ali da budem iskrena kupujem samo na sniženjima jer smatram da su tek tada prave cene. Ove godine sam čekala da budu snižene cene čizama jer sam u potrazi za dobrim kožnim čizmama koje ću nositi više od jedne sezone"
, kaže Marjana Marković, koja je juče bila u jednoj od prodavnica.

Talas sniženja nastaviće se do kraja meseca u skoro svim radnjama, ali se zato izbor veličina sužava iz dana u dan, poručuju trgovci.

Izvor: 24 sata
Foto: Morguefile

Pogledajte još