Koje su prednosti onlajn šopinga?

Nema impulsivne kupovine

Sigurno vam je poznata situacija kada stojite u dugom redu na kasi i odjednom ugledate fenomenalnu majicu... I naravno zgrabite je! Neretko posle toga se pitate: 'Što mi je ovo trebalo? To se zove impulsivna kupovina. No, pri on-line kupovini tako nešto vam se ne može dogoditi, jer pre konačne kupovine bilo koje stvari prođete dovoljan broj koraka da imate vremena da se predomislite.

Štedte novac

Možda i nije neka velika ušteda, ali za odlazak do tržnog centra treba da platite prevoz, a verovatno nećete odoleti da kad ste već tamo ne odete na ručak ili piće nakon iscrpljujućeg šhopinga. Pri kupovini kod kuće ovakve stvari se ne dešavaju. Osim toga, tada najčešće konzumirate neku brzu hranu, koja osim viška kilograma neće doneti ništa dobro vašem izgledu i zdravlju.

Možete da uporedite cene

U strahu da vas neko ne pretekne i ispred nosa vam odnese baš ono što ste vi želeli da kupite, često kupujete na prvu loptu, prethodno ne proverivši ponude drugih prodavnica, za šta bi ponekad bilo potrebno i nekoliko sati. Kad kupujete on-line, mnogo je lakše uspoređivanje cena sličnih proizvoda u različitim buticima, a jednostavno možete saznati i više detalja o samom proizvodu, te kao izvršiti mnogo pametniju kupovinu.

Stvari su uglavnom unikatne

Neki sajtovi nude odlične stvari koje često ne možemo naći u tržnim centrima, pa tako možemo biti obučene drugačije i izbeći opštu uniformiranost.

Izvor: ljepota.ba

Pogledajte još