Venger kritikovao Siti i Real zbog preteranih transfera

BEOGRAD, 7. avgusta 2009. (Beta) - Trener engleskog fudbalskog premijerligaša Arsenala Arsen Venger kritikovao je Mančester siti i Real Madrid zbog preteranog trošenja novca na transfere.

Čelnici Real Madrida su do sada na pojačanja potrošili oko 250 miliona funti, a Mančester siti upola manje.

"Mislim da Siti u timu ima kvalitetne igrače, ali kada kupite više od tri fudbalera pomalo se kockate sa taktikom. Ponekada se svi brzo uklope, a nekada je za to potrebno nekoliko meseci. Ako se to ne desi brzo prve utakmice mogu da budu veoma nezgodne", rekao je Venger za list Telegraf.

Francuski trener rekao je i da klubovi novcem ne mogu kupiti slavu o kojoj sanjaju.

"Fudbal nije posebna nauka i nije predvidiv koliko ljudi ponekada misle", dodao je Venger.

On je rekao da Arsenal ne troši mnogo na pojačanja pošto se uglavnom oslanja na svoje igrače.

"Arsenal živi od svojih igrača i kada zarađujemo novac, to je zato što smo dobro radili i donosili ispravne odluke. Međutim, teško je opstati jer neki klubovi koriste finansijski doping", rekao je Venger.

"Verujem da klubovi mogu da budu uspešni uprkos činjenici da drugi imaju mnogo više novca. Te ekipe nas stavljaju pod veliki pritisak jer povećavaju plate igračima. Siti i Real imaju sličan finansijski potencijal i slične ambicije. Naravno, istorija je na strani Španaca", dodao je trener Arsenala.

Venger se osvrnuo i na očekivanja navijača Arsenala rekavši da su u poslednje vreme nerealna.

"Za njih je prihvatljivo samo osvajanje Lige šampiona i Premijer lige - sve ostalo izgleda kao katastrofa. U sezoni 2007-2008 bili smo blizu osvajanja šampionske titule, prošle godine smo igrali u polufinalu Lige šampiona i to je za njih bilo loše", rekao je on.

Arsenal je u letnjem prelaznom roku prodao Mančester sitiju Emanuela Adebajora i Kolo Turea i još nije uložio novac u nove igrače. Jedino veće pojačanje je dolazak Tomasa Vermalena iz Ajaksa za 10 miliona funti.

Pogledajte još