Inijesta: Nikada Barseloni ne bih tražio novac

BEOGRAD, 7. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaler španskog šampiona Barselone Andres Inijesta rekao je da je zadovoljan svojim ugovorom i da od čelnika kluba neće tražiti povećanje plate.

Barselona je nedavno dovela iz Intera napadača Zlatana Ibrahimovića za 66 miliona evra, a mediji spekulišu da su pojedini igrači evropskog prvaka zbog toga zatražili povećanje plate.

Očekuje se da će povišicu dobiti Lionel Mesi, a jedan od najvažnijih igrača katalonske ekipe Inijesta rekao je da ga novac ne zanima previše.

"Pre godinu i po dana produžio sam ugovor sa Barselonom, ali ako čelnici kluba odluče da mi ponude novi ugovor na osnovu mojih zasluga, ceniću njihov gest", rekao je Inijesta španskim medijima.

"Nisam tražio novi poboljšani ugovor... Nikada klubu ne bih tražio ni evro. Oni su mi uvek slali ponude i ja sam ih prihvatao. Moram priznati da sam zahvalan Barseloni", dodao je on.

Inijesta je dodao da želi da ostane u Barseloni do kraja karijere.

"Sazreo sam na ličnom i profesionalnom nivou. Osećam se kompletno, pun snage i optimizma. Želim da igram još mnogo godina u Barseloni, možda i do kraja karijere", rekao je.

Takođe, Inijesta je rekao da mu je gol, koji je postigao u polufinalu Lige šampiona protiv Čelsija prošle sezone promenio život.

On je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao izjednačujući pogodak na Stamford Bridžu posle čega su Katalonci prošli dalje zahvaljujući golu u gostima. Barselona je zatim u finalu pobedila Mančester junajted sa 2:0.

"Taj gol mi je promenio život. Sećaću se tog pogotka sve dok budem živ", rekao je on. 

Pogledajte još