Muhameda Alija ovacijama dočekali navijači Jenkisa

NJUJORK, 7. avgusta 2009. (Beta-AP) - Bivšeg bokserskog svetskog šampiona u teškoj kategoriji Muhameda Alija ovacijama su dočekali navijači na stadionu Njujork Jeniksa uoči utakmice sa ljutim rivalima Boston Redsoksima.

Na velikim ekranima na stadionu Jenkisa prikazani su video snimci Alijevih borbi pre nego što je boksersku legendu do centra terena u kolima za golf dovezao hvatač te ekipe Horhe Posada.

Muhamed Ali, koji je nosio tamne naočare i kačket Jenkisa, mahao je publici. Oduševljeni navijači uzvikivali su "Ali! Ali!", a igrač njujorške ekipe David Ortis prišao je i aplauzom pozdravio bivšeg boksera.

Ali je na stadionu Jenkisa 1976. godine boksovao protiv Kena Nortona i posle 15 rundi jednoglasnom odlukom sudija pobedio i vratio titulu svetskog šampiona u teškoj kategoriji.

Ali, koji boluje od Parkinsonove bolesti, rođen je pre 67 godina kao Kasijus Marselus Klej. Trostruki je svetski šampion i smatra se najboljim bokserom svih vremena. Kao amater osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rimu u lako teškoj kategoriji.

On je boksovao 61 meč i ostvario 56 pobeda, od kojih 37 nokautom a izgubio je pet mečeva.

Pogledajte još