Mićunović: Politički udar na Ivicu Dačića

Foto: Medija centar

"Lazarević je aktuelni otpravnik poslova u Atini, gde je i sedište Komisije EU. On dolazi odande i ide pravo u zatvor zbog dela iz kabineta sadašnjeg predsednika Vlade. Jedna tehnička vlada sada vrši udar na tog predsednika Vlade."

"U ovom trenutku to se može razumeti samo kao udar na tu stranku i koaliciju", rekao je predsednik Političkog saveta Demokratske stranke.

"SNS obmanjuje narod"

Mićunović je izjavio da ne želi da priča o politici SNS i o tome šta kandiduju, jer oni "kandiduju svašta".

"Potrebno je imati mnogo mašte pa zamisliti da će se za pet godina izgraditi milion kvadrata. U pitanju je opasno opsenarstvo jer ono budi nadu u narodu, uprkos situaciji. Znam da se u kampanjama glasovi pecaju na razne načine, ali onda sve postaje samo demagogija", rekao je Mićunović.

On je upozoro da bi ono što se govori u kampanji moglo biti potpuno različito od onoga što će se desiti.

"Evo, doveden je Radulović sa neoliberalnom filozofijom, da se zatvara šta je neefikasno, da se otpušta u javnom sektoru i stvori efikasan sistem. Odjednom su zaustavljeni ti zakoni, pa će sada prvo da se obmanjuje narod, da se priča o rastu plata i penzija, a kada se završe izbori, onda će odmah iste one zakone ubaciti u proceduru", rekao je Mićunović.

"DS ima jasan progam, ali nemamo gde da ga plasiramo"

"Videćemo posle izbora da li građani razumeju poruke DS. Mi kažemo da je društvo u krizi, da politička zajednica mora da brine o svakom čoveku, da je važno mobilisati malu privredu, zanate i zadržati solidarnost", kaže on.

Mićunović navodi da demokrate imaju plan i program, ali da im nije lako da ih prezentuju javnosti.

"Politika postoji, ali je potrebna mogućnost i da se ta politika prikaže u medijima. Postoji jasan program, resorni odbori imaju planove, ali je problem gde to da plasirate. U društvo se danas priča o kanalu do Egeja, postoje te neke opsene kojima se kreira slika da postoje neki planovi, ali ti planovi ne postoje"
, kaže Mićunović.

Mićunović navodi da osim problema sa vidljivosti u medijima DS ima situaciju sa blokiranjem finansijskih sredstava, koja "takođe nije slučajna".

Na pitanje o utisku u javnosti da je DS sve karte stavio na Beograd, a da su parlamentarni izbori u drugom planu on kaže: "Ne žurimo sa imenovanjima. Mi kandidujemo tim u parlamentarnim izborima, a u Beogradu je Dragan Đilas u prvom planu jer je on pokazao da je dobro radio posao gradonačelnika".

"Ne odobravam Tadićev potez"

Govoreći o situaciji u DS, posle izlaska Borisa Tadića iz stranke, Mićunović kaže da stranku ne može da destabilizuje pojedinac.

"Stranka nije pojedinac. Od 180.000 članova, otišlo je 30-40 ljudi. Odlaze funkcioneri, imena koja su poznata, pa to ostavlja utisak u medijima. Međutim, stranka je živ organizam, neki odlaze, neki dolaze, stranka se brzo regeneriše, jer se aktiviraju kvalitetni ljudi", rekao je on.

Mićunović kaže da ne odobrava Tadićev potez jer "ne može predsednik da napusti stranku pred izbore".

"Nisam video ni neke ozbiljne razloge za njegov potez", rekao je Mićunović.

Predsednik Političkog saveta demokrata ukazao je i na, kako kaže, čudnu situaciju, posle odlaska Tadića.

"Tadić sada svojim potezima brani svoju tekovinu i ono što je radio u DS, a SNS napada stranku koju je on napustio zbog tih stvari. Da li je DS kriva za pravosuđe i te kritikovane stvari, a u njoj nema više ljudi koji su u tim stvarima najdirektnije učestvovali", zapitao je Mićunović.

On je odbacio i tvrdnje da je DS "stranka tajkuna" i naveo je da pored njega u Savetu sede intelektualci i profesori.


B92

Pogledajte još