fbpx

Dužnicima u selu Sivac seku vodovodne cevi

Nekoliko puta su radnici Javno-komunalnog preduzeća „Radnik“ svojim bagerima pokušavali da Darku Šukiću, kako se to popularno kaže, odseku vodu ali je komšiluk stao u njegovu odbranu. Blato ispred kuće podseća da će, ako ne plati, ponovo pokušati već sutra.

"Sutra treba da platim 5 hiljada, ako ne platim, isključiće mi vodu. Živim od socijalne pomoći koja je 4.700 dinara, ne radim nigde, a sutra treba da se isplati taj dug", kaže on.

Mnogi meštani Sivca nisu bili Darkove sreće – zbog dugova od nekoliko hiljada dinara pedesetak domaćinstava je ostalo bez vode.

Nisu želeli pred kamere, ali tvrde da ponovno uključenje košta čak sedam hiljada dinara. Građani priznaju da se voda mora plaćati, ali pitaju da li je, bukvalno seča, pravo rešenje.

Voda u Sivcu je bakteriološki i hemijski ispravna, a direktor preduzeća koje je zaduženo za vodosnabdevanje je svojevremeno tvrdio da je kubni metar vode jeftiniji čak od hleba – košta nešto manje od 35 dinara.

Iako ova tema traži da se postave brojna pitanja, B92 nije imao kome da ih postavi, jer ekipu B92 direktor JKP Radnika Mirko Ilić gotovo fizički izbacio iz ovog preduzeća, navodeći tom prilikom da se protiv njega vodi medijska hajka.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.