Uhapšen službenik Komercijalne banke za krađu 4 miliona dinara

Kako je saopštila danas Policijska uprava u Zaječaru, ovlašćena službena lica Odeljenja kriminalističke policije Policijske uprave u Zaječaru su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru, odredili meru zadržavanja do 48 sati za M. M. službenika Filijale Komercijalne banke u Zaječaru.

M. M je određena ta mera, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera, a osumnjičeni se tereti da je prisvojio za sebe oko 4.000.000 dinara, dodaje se u saopštenju.

Nakon interne kontrole i provera poslovnih procesa u Ekspozituri u Zaječaru, u decembru 2013. godine, konstatovana je zloupotreba službenog položaja i MUP-u podneta krivična prijava protiv bivšeg zaposlenog radnika Banke M. M.

Organima MUP je predata i dokumentacija kojom se potkrepljuju navodi krivične prijave, nakon čega je MUP sproveo istražne radnje i preduzeo odgovarajuće zakonske mere protiv odgovornog lica.

Zbog nepoštovanja procedura Banke i sumnje u moguće zloupotrebe službenog položaja, Banka je sa posla udaljila još troje zaposlenih u filijali u Zaječaru i ukoliko se sumnje obistine i njima će biti uručeni otkazi i podnete prijave nadležnim organima.

Podrazumeva se da nijedan deponent Banke neće trpeti štetu zbog postupaka i propusta otpuštenih bankarskih službenika.

Do okončanja istrage, Banka se po ovom pitanju više neće oglašavati.

Izvor: Večernje Novosti

Pogledajte još