U novembru početak izgradnje autoputa Niš-Dimitrovrgrad

PIROT, 7. avgusta 2009. (Beta) - Izgradnja deonice autoputa na Koridoru 10, od Niša do Dimitrovgrada, trebalo bi da počne u novembru, najavio je u petak u Pirotu direktor državnog preduzeća Koridor 10 Nenad Ivanišević.

On u razgovoru sa privrednicima iz Pirota zainteresovanim za uključivanje u projekat kazao da je Evropska banka za obnovu i razvoj odobrila 150 miliona evra kredita za izgradnju te deonice autoputa, a da se još pregovora o kreditu Evropske investicione banke.

"Nadamo se da će ti pregovori biti završeni na jesen i da će biti obezbeđeno finansiranje izgradnje deonice od Niša do Dimitrovgrada u dužini od 83 kilometra, kako bi radovi bi počeli u novembru", kazao je Ivanišević.

Prema njegovim rečima, Svetska banka je već obezbedila novac za izgradnju zaobilaznice oko Dimitrovgrada, tender bi trebalo da bude raspisan sledeće sedmice, a radovi da počnu u novembru. "Radovi na deonici od Pirota do Dimitrovgrada trebalo bi da pocnu na proleće iduće godine", rekao je direktor preduzeća Koridor 10.

Pogledajte još