VK Partizan pozajmio novac za put u Berlin!

"Situacija je nepromenjena, pitali smo se da li ćemo uopšte ići u Berlin, ali su pare obezbeđene. Obezbedili smo 550.000 dinara za avionske karte, to je pozajmica, a ne želim nikoga da imenujem", rekao je Bradajić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zbog teške finansijske situacije u klubu, bilo je neizvesno da li će Partizan otputovati na utakmicu u Berlin, koja se igra u subotu od 19 sati. U klubu kasne plate i nije bilo mazuta za grejanje bazena.

"Mi smo igračima i stručnom štabu obezbedili uslove za pripremu utakmice sa Špandauom, imali su toplu vodu i struju, što je najvažnije", dodao je Bradajić.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović zahvalio je igračima što i pored svega imaju pozitivnu energiju, koja pokreće klub i što su trenirali u teškim uslovima.

"Svi znamo da nije normalna situacija u kojoj se nalazimo i samo pisanje po novinama stvara veliki pritisak na ekipu i onemogućava nam da se dobro psihološki pripremimo. Znate da plate baš mnogo kasne, po četiri, pet meseci i nisu baš velike, za čisto preživljavanje. Nadam se da će igrači uspeti da se koliko-toliko psihološki spreme za utakmicu sa Špandauom", rekao je on.

Partizan je treći na tabeli Grupe B sa devet bodova, a ispred su Radnički iz Kragujevca sa 15 i Oradea sa 12 bodova. Špandau je četvrti sa četiri boda. Po tri ekipe iz Grupe A i B će se plasirati na završni turnir u Barseloni.

"Mislim da smo tehnički i taktički spremniji od Špandaua i mi u Berlin putujemo sa velikim optimizmom. Psihološki neće biti lako", rekao je on i dodao da raspored ide na ruku njegovoj ekipi i da klub može nešto i da zaradi.

"Gostovaćemo Oradei, gde se putuje autobusom. Ako pobedimo Špandau bićemo nadomak plasmana na 'fajnal siks' gde možemo samo da zaradimo, prema nekim ranijim obećanjima. Nemamo pismenu potvrdu, ali to je pravilo koje svi manje više poštuju", rekao je Vujasinović.

Vujasinović je rekao da je politički uticaj na sport i klubove "najveći ikada" i da je bitan za njihov opstanak.

"Svi znamo u kakvom je država problemu, nema para. Kada se pozajmi od države, cela javnost te osuđuje, a kada se ne pozajmi - ne može da se živi. Bilo je prče o privatizaciji sportskih društava, ali se I sa time stalo", rekao je on.

Kapiten Partizana Miloš Ćuk rekao je da je ekipa presrećna što će nastaviti takmičenje u Ligi šampiona i da će pozitivan rezultat u Berlinu biti veliki korak ka završnom turniru u Barseloni.

"Nema lepšeg osećaja i presrećan sam što ćemo igrati u Ligi šampiona. Svesni smo da nam pobeda širom otvara vrata završnog turnira, a pokušavamo da ostavimo sve probleme iza nas. Verujemo da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Ne treba nam dodatna motivacija, igranje u Ligi šampiona je za mladu ekipu dovoljan podsticaj", rekao je Ćuk.

Pogledajte još