Eto se dobro uklopio u ekipu Intera

PEKING, 7. avgusta 2009. (Beta-AP) - Kapiten italijanskog fudbalskog šampiona Intera Havijer Zaneti rekao je da se novi igrač Samjuel Eto dobro uklopio u taj milanski tim. 

"On je sjajan fudbaler koji je prošle sezone postigao mnogo golova u španskoj ligi i Ligi šampiona. On se vrlo brzo uklopio u tim", rekao je Zaneti novinarima u Pekingu, gde će Inter u subotu igrati protiv Lacija u Superkupu Italije.

Iako je neizvesno da li će Eto biti starter, gotovo je sigurno da će Kamerunac zaigrati protiv Lacija.

"Kineska javnost je pokazala veliko interesovanje za Inter. Pokušaćemo da obradujemo naše navijače u Kini osvajanjem trofeja", dodao je on.

Eto je prešao iz Barselone u Inter u zamenu za Zlatana Ibrahimovića i Brazilca Maksvela, uz doplatu od 40 miliona evra.

Reprezentativac Kameruna je jedan od najzaslužnijih za uspeh Barselone prošle sezone. Katalonci su osvojili tri trofeja - šampionat i Kup Španije i Ligu šampiona, a postigli su 100 golova u prvenstvu.

Eto je propustio prve dve nedelje priprema sa Interom i trener "plavo- rnih" Žoze Murinjo rekao je ranije ove nedelje da napadač tek mora da se vrati u dobru formu.

Trener Intera upozorio je da ekipa mora da se uigra.

"Imamo potpuno novi tim u odnosu na prošlu sezonu i igraćemo drugačije. Moramo da se uigramo, imamo talentovane i iskusne igrače i to ćemo pokušati da iskoristimo na sutrašnjoj utakmici, ali i u narednim", rekao je on.

Portuglaski trener rekao je da očekuje tešku utakmicu protiv rimske ekipe. Lacio je u finalu Kupa u maju pobedio Sampdoriju posle izvođenja jedanaesteraca.

"Rekao sam mojim igračima da će i naši protivnici biti izuzetno motivisani. To će biti istorijski meč za Lacio jer dugo nisu osvojili trofej", smatra on.

Superkup Italije igra se 22 godine, a ovo će biti treći put da se igra van zemlje. Prethodne utakmice su se odigrale u Libiji i SAD.

U Superkupu Italije igraju šampion i osvajač Kupa iz prošle sezone.

Pogledajte još