Je li normalna "razroka" ljubav?

Može li se u isto vreme viđati sa dvojicom partnera i da li je normalna ovakva "razroka ljubav", kako su ovu pojavu u anketi londonskog tabloida "San" nazvali mnogi čitaoci.

"Za tango je potrebno dvoje", glasi poznata maksima ali su se mnoge čitateljke i čitaoci opredelili za "tango utroje pa i učetvoro", uvereni da tako ostvaruju svoje najsmelije erotske potrebe i biti "aktivniji i erotski zaposleniji nego njihove monogamne prijateljice i prijatelji", ako je suditi po odgovorima u anketi.

Ali da li je prirodno i zaista moguće u isto vreme voleti dvoje ili više partnera u isto vreme?

Izvesni Ričard Hed ima perfektan scenario u kome bi voleo da se nađe: "MIslim da bih mogao da podjednako volim dve pa i više žena u isto vreme a najbolje bi bilo da su identične bliznakinje jer ove dve s kojima se sada viđam više me ne uzbuđuju dovoljno..."

Jer, savetuje on, "ako ne možete da se opredelite između dve lepe žene nemojte se brinuti - povedite u krevet obe!"

Međutim izvesna Lili O. iznosi svoje iskustvo: "Izlazila sam i spavala najpre sa dvojicom ali kasnije i sa trojicom, mislim da sam ih sve podjednako volela ali se ispostavilo da sam sebi navukla na vrat trostruki problem - saznali su jedan za drugog i svi su me napustili. Sada sam bez partnera i prazno se provodim..."

Jedna devojka iz Indije uverena je da je nemoguće da žena podjednako iskreno i strasno voli više od jednog muškarca i takva veza nema ničeg s ljubavlju. "Mislim da je u takvoj vezi reč o goloj požudi jer količina ljubavi je neodrediva", smatra ona.

Ipak, priznaje da se opirala iskušenjima: "Dopadali su mi se mnogi muškarci, žudela sam da me uzmu u zagrljaj, da ih obaspem svojom strašću ali se nikada nisam usudila da izlazim sa dvojicom u isto vreme."

Međutim, "Nestašna Meri iz Kornvola", kako se predstavila, tvrdi da je "presrećna u ljubavi i višestrukim strasnim vezama jer ne može da shvati kako neke njene prijateljice ne žele da se uključe u trendove izlazaka sa više momaka, koji pritom znaju jedan za drugoga, što je sada zaista IN."

"Spavati sa dvojicom ili više tipova sada postaje običaj jer svakog od njih možeš da naučiš trikovima koji će te potpuno zadovoljiti", uverena je "Nestašna Meri".

List je pozvao čitateljke i čitaoce da pišu o svojim iskustvima u "razrokoj ljubavi".

LONDON, 7. avgust 2009. (FoNet)

Pogledajte još