Kako Kragujevčani maltretiraju komunalce: Zovu za buku, pa ih čekaju nagi

Ovo je samo jedan od načina na koji Kragujevčani maltretiraju komunalnu policiju, kaže načelnik te službe Mihajlo Zarić koji tvrdi da je bilo i telefonskih poziva i da se s druge strane veze čulo: „U krevetu sam, čekam.“

Građani zatrpavaju komunalce bizarnim prijavama koje ometaju rad službe.

Na meti savesnih su se našli i Kinezi. Njih je jedna bakica dugo pratila, a onda napisala:
„Hvataju patke na jezeru, mame ih pošto su pitome da im priđu, a onda ih čerupaju i jedu.“

Policiji prijavio sam sebe

Jedan od Kragujevčana je prao automobil na ulici, što je zabranjeno. Bio je siguran da će komšija s kojim ne razgovara zvati komunalnu policiju, pa je zbog toga prijavio sam sebe. Tako je prešao svog bivšeg prijatelja.

Prema Zarićevim rečima, komšije i rodbina su visoko pozicionirani na listi ozloglašenih, jer se uglavnom prijave podnose protiv njih.

"Poziv koji nećemo zaboraviti je pokušaj da se preko nas pronađe plaćeni ubica. Jedan od sugrađana je hteo da se po svaku cenu 'reši' rođenog brata. Nismo mogli da mu pomognemo. I običan pevac je bio predmet prijave, jer je ozbiljno ugrozio ljubavni život komšiluka. Čovek se žalio da jedan pevac uvek kukurikne u 'ključnom' trenutku, pa on jednostavno 'ne može ništa da uradi'. Devojka ga je ostavila, a pevac i dalje peva svoje pesme", priča Zarić.

Poziv bakice

Nisu retki pozivi da se popravi televizor ili mašina. a Upamćen je i poziv bakice koja je zvala komunalce da dođu kod nje i da joj pomognu da otvori bočicu s lekovima

Iz gomile čudesnih prijava izdvaja i onu protiv komšinice koja baca vradžbine. Vračara, koja živi u gradu, i u svojoj kući vrača i prima svoje „pacijente“, kako stoji u prijavi, bacila je čini i na muža tužiteljke.

Kragujevčanka tvrdi da je posle toga primetila čudno ponašanje kod njega, kao i da je suprug, navodno, više ne voli kao pre.

Neretki su i pozivi da se popravi televizor ili mašina. Upamćen je i poziv bakice koja je zvala komunalce da dođu kod nje u stan i da joj pomognu da otvori bočicu sa lekovima.

"Kada smo Romima koji prodaju robu van pijace pripretili da ćemo je oduzeti i baciti u kontejner, nije ih bilo briga. Rekli su 'bacajte, mi smo je odatle i izvadili, pa možemo opet' ", svedoči Zarić.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.