Partizan protiv Žiline, Zvezda igra sa Slavijom

BEOGRAD, 7. avgusta 2009. (Beta) - Fudbaleri Partizana igraće protiv slovačke Žiline u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, dok će Crvena zvezda igrati sa Slavijom iz Praga, odlučeno je u petak žrebom u Nionu.

Partizan će prvu utakmicu igrati na stadionu u Humskoj, dok će Zvezda na prvom meču gostovati u Pragu.

Partizan igra u kvalifikacijama za Ligu Evropa pošto ga je kiparski Apoel eliminisao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ukupnim rezultatom 1:2. Žilina je u trećem kolu eliminisala Hajduk iz Splita sa 2:1.

Fudbaler Partizana Brana Ilić ocenio je da su za prolaz u Ligu Evropa potrebne obe pobede, ali da veruje u uspeh "crno belih".

"U prvom meču moramo da napravimo dobar rezultat i da dobra atmosfera na našem stadionu bude jedan od glavnih aduta. Očekujem dve veoma teške utakmice. Nema pravila, ako hoćemo da prođemo dalje moramo da dobijemo obe utakmice", rekao je Ilić posle žreba.

"Iz prethodnih iskustava znam da nema lakih mečeva, ali siguran sam da ćemo uspeti da se plasiramo u Ligu Evropa", dodao je on i podsetio da su Slovaci u poslednjih sedam godina četiri puta bili prvaci.

Sportski direktor Crvene zvezde Ivan Adžić rekao je da je zadovoljan žrebom za četvrto kolo kvalifikacija za fudbalsku Ligu Evropa, ali je istakao da jako ceni češki fudbal.

"Ne mogu da kažem da sam nezadovoljan što smo dobili Slaviju iz Praga. Sigurno je mnogo bolje nego da smo izvukli Valensiju. Ja lično izuzetno cenim češki fudbal. Imaju nemački karakter, mnogo trče. Igrao sam često protiv Čeha kada sam nastupao za Austriju, sve su to školovani igrači... neće biti lako", rekao je Adžić posle žreba.

Slavija je ispala u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Šerifa i to tako što je primila gol u 94. minutu.

"O igračkom kadru jako malo znamo, ali imamo dve nedelje da se pripremimo. Sigurno im je samopouzdanje sada malo poljuljano, ali nama to ne znači mnogo. Mi smo ekipa koja može svakog da pobedi, ali ako se opustimo, možemo od svakog da izgubimo. Dobro je što se revanš igra u Beogradu", rekao je Adžić.

Parovi četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evrope:

PAOK - Herenven
Dinamo Zagreb - Harts
Verder Bremen - Aktobe
Everton - Sigma
BATE Borisov - Liteks
Breda - Viljareal
Leh - Briž
Fulam - Amkar
Galatasaraj - Levadija
Teplice - Hapoel Tel Aviv
Donjeck - Austrija Beč
Tvente - Karabak
Roma - Košice
Dinamo Moskva - CSKA Sofija
Genk - Lil
PSV Ajnhoven - Bnei Jehuda
Lacio - Elfsborg
Trabzonspor - Tuluz
Partizan - Žilina
Baku - Bazel
Ajaks - Slovan Bratislava
Šahtjor - Sivaspor
Brondbi - Herta
Atletiko Madrid - Tromso
Sarajevo - Kluž
Rapid Beč - Aston Vila
Steaua - Sent Patriks
Sparta Prag - Maribor
Zenit - Nacional
Đenova - Odnese
Dinamo Bukurešt - Liberec
Gengam - Hamburg
Sion - Fenerbahče
Šturm - Metalist
Slavija Prag - Crvena zvezda
Benfika - Poltava
Vaslui - AEK
Stabek - Valensija

Prve utakmice četvrtog kola kvalifikacija za Ligu Evropa igraju se 20. avgusta, dok se revanš mečevi igraju sedam dana kasnije.

Pogledajte još