Hapšenja šefova policije zbog Šarića?

Milović je za taj list potvrdio da je dobio nalog od Veljovića da ispita nezakonite aktivnosti svojih funkcionera, ali, kako se dodaje, nije želeo da kaže da li je reč o otvorenom sukobu sa direktorom policije.

"Tačno je, dobio sam nalog od direktora policije i uradiću ono što je od mene tražio"
, rekao je Milović, odbivši da otkrije o kojim funkcionerima je reč.

Neimenovani sagovornik ovog lista iz MUP-a rekao je da će u Tužilaštvo za organizovani kriminal biti privedeni svi koji su okarakterisani kao osobe od kojih su curile informacije ka narko-klanu Darka Šarića.

I "Kurir" tvrdi da je odmah posle saslušanja Lazarevića u MUP počela ozbiljna čistka i privođenja visokopozicioniranih pripadnika UKP za koje se sumnja da su odavali operativne podatke pripadnicima organizovane kriminalne grupe Darka Šarića.

Tom listu je u Tužilaštvu za organizovani kriminal potvrđeno da se očekuje privođenje jednog ili više policijskih službenika.

"U pitanju su policajci koji su u MUP izuzetno visoko pozicionirani, a koji su nezakonito odavali podatke koji se tiču operativnih obrada, istraga i mera članovima Šarićevog narko-klana. Oni su osumnjičeni za ta dela", rečeno je u Tužilaštvu.

Kako list dodaje, pozivajući se na "dobro obavešteni izvor", istragom treba da se utvrdi ko su sve policijski službenici koji su bili spona između kabineta ministra MUP i članova Ssarićevog klana.

"Kurir" navodi i da je pre privođenja aktivnih policijskih oficira navodno došlo do sukoba između Veljovića i Milovića i da je Veljović tražio da oni što pre snose zakonske posledice.
Kako navodi Informer, Lazarević je u Specijalnom tužilaštvu ispričao da su odbegli narko-mafijaši Darko Ssarić i Miša Banana "kadrirali u MUP".

Pozivajuci se na neimenovane izvore, list navodi da Lazarević čak tvrdi i da je narko-mafija postavljala načelnike pojedinih policijskih uprava u Beogradu.

Prema rečima tog izvora iz istrage, Lazarević je u tužilaštvu rekao da je Miša Banana urgirao da se njegovi ljudi postave na mesto načelnika policije.

"Tvrdi da su Radulović i Šarić kontrolisali brojne ljude u vrhu. Prema njegovom iskazu, dileri su bukvalno postavljali funkcionere MUP kako su hteli", navodi taj izvor i dodaje da su "šarićevci, prema Lazarevićevim rečima, postavili najmanje dvojicu načelnika policijskih uprava u Beogradu".

Informer takođe piše, podsećajući da je Lazareviću oduzet pasoš, da u tužilaštvu niko juče nije hteo da potvrdi, ali ni da demantuje informacije da je i premijer Ivica Dačić pod istragom.

"Ipak, nezvanično, više izvora nam je potvrdilo da je i on jedan od osumnjičenih"
, dodaje list.

Izvor: Mondo

Pogledajte još