Spremite se: Stiže električni kondom!

Digitalni prototip električnog kondoma napravljen je tako da šalje kratke električne impulse duž kondoma. Na ovaj način, prezervativ na struju trebalo bi da pruži veće zadovoljstvo i uživanje tokom seksa.

Tvorci električnog kondoma, Firaz Pir i Endrju Kvitmejer, objašnjavaju da bi dodavanje kablova u kojima se stvaraju električni impulsi na "obične" kondome, obezbedilo jednaku zaštitu od polno prenosivih bolesti i neželjene trudnoće, ali i povećalo seksualno zadovoljstvo.

"Ovaj tip električnog prezervativa može da se priključi na brojne uređaje koji šalju impulse u elektrode",
objašnjavaju tvorci.

Pir i Kvitmejer testirali su "spravicu" povezavši je sa uređajem koji prati ritam disanja, a intenzitet impulsa na električnom kondomu menjao se sa ritmom disanja korisnika.

Ako ste se već zapitali koliko je bezbedno staviti prezervativ za koji su pričvršćeni kablovi, dizajneri tvrde da je potpuno bezopasno jer je količina električne energije koja se koristi veoma mala.

Tvorci električnog kondoma koji bi trebalo da pruži korisnicima zaštitu i veće seksualno zadovoljstvo, nadaju se da će kondom početi serijski da se proizvodi već krajem marta.

Izvor: 24sata

Pogledajte još