POSLE DVA I PO MESECA: Nastavlja se Jelen Superliga

Zimski prelazni rok, kada su u pitanju srpski klubovi, uglavnom se sveo na devizu "kupuj jeftino", odnosno dovođeni su slobodni igrači kojima su istekli ugovori.

Branilac titule Partizan, koji želi sedmu uzastopnu titulu, ostao je bez dvojice važnih igrača, Vladmira Stojkovića i Miloša Jojića, ali je doveo petoricu novajlija - Nikolu Drinčića, Miroslava Vulićevića, Petra Škuletića, Branislava Trajkovića i Danka Lazovića.

Sa novim trenerom Markom Nikolićem, koji je u decembru zamenio Vuka Rašovića, crno-beli će u prvom prolećnom kolu imati težak zadatak na gostovanju u Novom Pazaru, koji trenira Zoran Njeguš i gde još nisu slavili u prvenstvenom meču.

Turbulencija u Partizanu bilo je i van terena, pošto je predsednik Dragan Đurić, nakon odlaska u pritvor zbog sumnji da je zloupotrebio službeni položaj prilikom privatizacije Veterinarskog zavoda, izašao na slobodu uz kauciju, ali je većinu ovlašćenja preneo na trojicu potpredsednika.

Crvena zvezda je u zimskom prelaznom roku dovela Savu Pavićevića, Sašu Cilinšeka i Dejana Kelhara. Ipak, najveća pojačanja biće Darko Lazović i Đorđe Rakić, koji su se oporavili od teških povreda. Trener crveno-belih Slaviša Stojanović "preživeo" je zimsku pauzu i dobio je podršku da nastavi da vodi ekipu u prolećnom delu.

"Ceh" za rezultate ispod očekivanja, ali i neslaganja oko načina rukovođenja klubom platio je sportski direktor Zoran Stojadinović. Kao i u nekoliko prethodnih godina u ovo doba klub iz Ljutice Bogdana imao je finansijskih problema zbog čega je tek u "minut do 12" rešio određene dugove prema bivšim fudbalerima i trenerima kako bi mogao da registruje novajlije za proleće.

Crveno-beli u prvom prolećnom kolu dočekuju ekipu Javora sa velikim motivom, pošto su Ivanjičani u prvom kolu slavili na svom terenu sa 4:2.

Prošlogodišnji osvajač Kupa Srbije, ekipa Jagodine sutra će gostovati kruševačkom Napretku. Predsednik Jagodinaca Goran Milanović najavio je da klub ima velike ambicije i da, pored odbrane trofeja u kupu, želi da "napadne" sam vrh i konačno razdvoji beogradske večite.

Radnički iz Niša takođe je ozbiljno "zagrizao" u pokušaju da se domogne Evrope sledeće sezone, a najzvučnije pojačanje koje su Nišlije dovele u ovom prelaznom roku je bivši štoper Crvene zvezde Ibrahim Gaj. Nišlije će u nedelju gostovati imenjaku iz Kragujevca kojem je i u nastavku sezone predstoji velika borba za očuvanje superligaškog statusa.

Novosadska Vojvodina u prolećni deo šampionata ulazi sa znatno promenjenom ekipom, a Marka Nikolića je na klupi "lala" zamenio iskusni Branko Babić. Fudbaleri Vojvodine će u prvom prolećnom kolu odigrati lokalni derbi sa Donjim Sremom.

Poslednjeplasirani tim lige, Rad, u kojem je takođe došlo do velikih promena u klupskom rukovodstvu u prethodnom periodu, sutra će gostovati jednom od najprijatnijih iznenađenja Superlige, ekipi Čukaričkog.

Još jedan mali gradski derbi na "krovu tržnog centra" odigraće Voždovac i gostujući OFK Beograd, dok će Spartak u Subotici dočekati užičku Slobodu, koja je prvi deo odigrala ispod očekivanja i bori se za opstanak.

Parovi 16. kola:

Sutra:
Novi Pazar - Partizan (13.30)
Spartak - Sloboda (13.30)
Voždovac - OFK Beograd (13.30)
Donji Srem - Vojvodina (13.30)
Čukarički - Rad (15)
Napredak - Jagodina (16)
Crvena zvezda - Javor (18)

Nedelja:
Radnički Kragujevac - Radnički Niš (13.30)

Pogledajte još