Čović: Neki patološki mrze Zvezdu

"Nad Zvezdom postoji stalan pritisak koji se veštački kreira sa nekoliko strana. Konstantno se provlači priča da imamo mnogo novca. To jednostavno nije tačno. Možda se takva slika stvara zato što ćutimo i radimo, ne kukamo, već se borimo. Poslujemo transparentno, preko računa kluba i izmirujemo sve svoje obaveze", naveo je Čović u saopštenju objavljenom na sajtu kluba.

On je dodao da je klub u teškoj situaciji, pošto nije imao novca da dovede novog igrača kao zamenu za Blejka Šilba i da se "stvaraju zamke" da Zvezda ima veoma skup tim i da je senzacija ako u svakoj utakmici ne pobedi sa 20 razlike.

Čović je rekao da se pred "večiti" derbi s Partizanom, u nedelju od 20 sati u Pioniru, "ponovo stvaraju tenzije", ali da klub neće odgovarati na provokacije.

On je "ljude koji ne žele dobro Crvenoj zvezdi" podelio u dve grupe.

"Jednu grupe čine oni sa kojma smo polemisali prošle sezone. Rešili smo da to više ne radimo. Drugu grupu čine oni koji se deklarišu kao zvezdaši, koji su nekad radili u klubu i direktno ili indirektno doveli do stanja u kome se Zvezda nalazila u leto 2011. godine. Oni su sad dušebrižnici i savršeni za širenje raznoraznih ideja, kako bi to u Zvezdi trebalo, moglo i moralo da bude bolje", rekao je Čović.

Predsednik crveno-belih rekao je da takve priče mogu da pokvare odnose i utiču na podizanje tenzije, kao i da se "beskompromisno i svakodnevno omalovažava" rad ljudi koji su stabilizovali klub.

"Razlozi za to su raznorazni, počevši od onih zasnovanih na patološkoj mržnji prema Crvenoj zvezdi, pa sve do onih zasnovanih na ličnoj netrpeljivosti, jer je u Srbiji nažalost i dalje neoprostiv greh biti uspešan. Sve ovo se radi kako bi se dezavuisala zvezdaška javnost koja je razumljivo nestrpljiva u pogledu osvajanja trofeja, pogotovo ako se zna kakvu nepravdu je doživela u prošlosti", rekao je Čović.

On je odao priznanje članovima uprave i zaposlenima u klubu, prijateljima i sponzorima i ponovio da trener Dejan Radonjić uživa veliko poverenje.

"Stalno postoje neke sumnje u trenera Dejana Radonjića. Te priče koje se poturaju vrlo su nekorektne, jer trener uživa puno poverenje uprave kluba. Beograd jeste veliki grad, ali je u stvari mali, pa se lako sazna i ko se zaklinjao da će Radonjića oterati iz Zvezde", rekao je Čović.

"Takve ambicije kod pojedinaca postoje verovatno zbog toga što je Radonjić toliko posvećen svom poslu. Mnogo radi, a svoj posao radi dobro, pa im valjda zbog toga toliko smeta", dodao je on.

Čović je rekao da navijače ne bi trebalo da brinu dva uzastopna praza (od Cedevite i Nižnjeg), pošto nema tima koji stalno pobeđuje i pozvao ih da podrže klub.

"Izgubili smo dve utakmice, neće biti smak sveta ako izgubimo još neku. Ne postoji igrač koji stalno igra dobro, ni tim koji stalno pobeđuje. Račune ćemo svoditi na kraju sezone. Neophodan nam je mir i poverenje u ljude koji vode klub i koji rade u njemu, jer Zvezda još nije 100 odsto stala na svoje noge", rekao je on.

"Sigurno je da nas svaki poraz boli, ali ako je mogao da se bira trenutak i ako su mogle da se biraju utakmice, onda je ovo bio najbolji momenat. Niko ne voli da gubi, ali oba poraza su usledila u veoma dramatičnim završnicima, bukvalno na jednu loptu i nijedna ekipa nas nije nadigrala", dodao je Čović.

Beta

Pogledajte još