Čarobni napitak za mršavljenje dr Oza

Stoga ne čudi da je upravo to piće baza čarobnog napitka za mršavljenje koji je osmislio najpopularniji celebrity lekar. Pomorandža i menta u zelenom čaju recept je za piće koje ubrzava metabolizam i pročišćava organizam pa je idealan za one koji nameravaju izgubiti višak kilograma, prenosi portal She.hr.

Dr Oz često napominje da samo jedna šoljica zelenog čaja dnevno čini čuda- poboljšava metabolizam za 12 odsto, reguliše šećer u krvi, smanjuje rizik od srčanog udara i raznih oblika tumora, podiže imunitet, ali i raspoloženje. Ako ipak ne volite ukus zelenog čaja, ukusni dodaci poput pomorandže i mente, pomoći će vam da zavolite ovaj zdravi napitak.

RECEPT – ČAROBAN NAPITAK ZA MRŠAVLJENJE

Sastojci: 1l vode, 5 kesica zelenog čaja, 1 pomorandža, šaka sveže mente.

Priprema:

U litru vruće vode dodajte 5 kesica zelenog čaja. Ostavite ih tako oko 3 minuta te pustite neka se ohladi. Jednu pomorandžu dobro isperite hladnom vodom pa je narežite na kriške. Za napitak koristite neprskanu pomorandžu pa je možete rezati neoguljenu ili je u protivnom ogulite s tim da ostavite beli deo kore.

U veliku teglu ili bokal s poklopcem ulijte zeleni čaj pa mu dodajte kriške pomorandže i šaku sveže mente. Zatvorite teglu i ostavite je preko noći da se sastojci dobro sjedine. Pola litre po osobi dovoljna je količina za jednu osobu tekom sledećeg dana.

Dr Oz preporučuje jednu šoljicu ovog napitka pre svakog jela i obećava dobijenu bitku s kilogramima.

Izvor: she.hr
Foto: sxc.hu

Pogledajte još