Ponovo napadnut Stefan Radović, pripadnik LGBT populacije

"Sporednim putem sam se kretao ka gradu sa namerom da izbegnem bilo kakve neprijatnosti, koje svakodnevno doživljavam kao pripadnik LGBT populacije i javno deklarisani homoseksualac, kad su me tri mlađe osobe presrele i počele da me vređaju zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta", naveo je Radović.

On dodaje da se na to nije obazirao.

"Potom mi je jedna, od te tri osobe, koju znam iz viđenja, jer me svakodnevno maltretira kada prođem ulicom, dobacuje i vređa, prišla i pesnicom zadala jak udarac u predelu vrata", izjavio je Radović.

Za to vreme, kako je rekao, ostali su ga vređali, nazivali pogrdnim rečima, onda pobegli, govoreći da se ne boje policije, jer imaju veze i da ih slobodno prijavim.

Prema njegovim rečima, posle udarca u polusvesnom stanju i uspeo je da dođe do Hitne pomoći Doma zdravlja u Kuršumliji. Pošto se javio svom lekaru, Radović je dr Nadici Deljanin, kako navodi, ispričao ceo slučaj i pokazao povredu na vratu.

"Nakon što mi je ukazala pomoć lekarka je pozvala policiju PS Kuršumlije, a nakon što je patrola stigla i doktorka ih obavestila o svemu, otišao sam s njima u policijsku stanicu gde me je saslušao inspektor Jugoslav Roglić", naveo je on.

Policajci su o događaju obavestili istražnog sudiju u Prokuplju.

Radović dodaje da ima bolove u glavi, nalazi se na kućnom lečenju, uz terapiju.

Izvor: Alo.rs

Pogledajte još