Policija Novog Sada u akciji: Smanjen broj zločina u gradu

Novosadska policija nastavila je pojačanu kontrolu lokacija i objekata na kojima je uočeno učestalo vršenje prekršaja i krivičnih dela sa elementima nasilja.

Tokom dve akcije, sprovedene 20. i 21. februara, kod 15 osoba pronađeni su narkotici, četiri noža, sedam šrafcigera, digitalna vagica, lepak i dve bejzbol palice.

- Jedna osoba kod koje je pronađena bejzbol palica, u skraćenom postupku je dovedena na saslušanje prekršajnom sudiji, koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 10.000 dinara. Na ulicama grada, prethodne dve noći nisu evidentirana teža krivična dela sa elementima nasilja. Protiv osoba kod kojih su pronađeni navedeni predmeti biće podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave - navodi policija.

Takođe, policija je pronašla i osumnjičene za prevaru, za falsifikovanje isprave, zatim jednu osobu koje se tereti za nasilničko ponašanje, kao i jednu osobu po centralnoj poternici. Svi su dovedeni u službene prostorije Policijske uprave Novi Sad i protiv njih će biti podnete odgovarajuće krivične prijave.

izvor: večernje novosti

Pogledajte još