Pogledajte: Kamere snimile kako Viktor Januković beži iz rezidencije

U javnosti se pojavio snimak koji navodno pokazuje beg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča, preneo je "Moscow Times".

Nadzorne kamere su snimile kamione na koje se tovare stvari, kao i helikopter koji odvozi ljude sa imanja za koje se veruje da je predsednička rezidencija.

Ukrajina je nedeljno jutro dočekala mirno. Ljudi šetaju gradom, a nema dojava o novim žrtvama. U dosadašnjim protestima u Kijevu poginulo je 77, a povređeno je 645 ljudi.

Nakon dramatičnog jučerašnjeg dana kada je parlament izglasao opoziv predsednika Viktora Janukoviča, a bivša premijerka Julija Timošenko puštena na slobodu, postavlja se pitanje ko zapravo vlada Ukrajinom, piše Reuters.

Ubrzo nakon što je imenovao predsednika bliskog Juliji Timošenko, parlament je smenio Janukoviča i pozvao na prevremene predsedničke izbore 25. maja.

Međutim, Janukovič je poručio u intervjuu koji je navodno snimljen u Harkovu da nema nameru da odstupi, niti da napusti zemlju jer se radi o pokušaju državnog udara, a da je on i dalje legitimni predsednik.

Ne zna se tačno gde se on sada nalazi, a juče je pokušao da prebegne u Rusiju, ali ga je u tome sprečila granična policija.

Izvor: 24sata

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.