Rakić pobedio na izborima u Severnoj Mitrovici

Foto: RTS prt sc

Portparol "Srpske" Aleksandar Spirić saopštio je na konferenciji za novinare da je Rakić osvojio 2.707 glasova, što je 271 glasa više nego što su ukupno osvojila preostala tri kandidata.

Ostala tri kandidata zajedno su dobila 2.436 glasova.

"Mogu reći da će moj prvi zadatak kao novog gradonačelnika Kosovske Mitrovice biti zahtev da Oliver Ivanović i svi ostali nepravedno zatočeni Srbi budu pušteni i da se brane sa slobode", kazao je Rakić po proglašavanju pobede.

On je rekao da proglašava pobedu "Srpske", građana Kosovske Mitrovice, pobedu države Srbije.

"Krećemo sa formiranjem Zajednice srpskih opština", istakao je novi gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice.

Rakić se zahvalio svojim biračima i građanima Kosovske Mitrovice na podršci, kao i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću i ministru bez portfelja zaduženom za Kosovo i Metohiju Aleksandru Vulinu.Spirić je, na konferenciji za novinare, kazao da je 5.854 birača izašlo na izbore, što je 20,63 odsto birača.

"Sva biračka mesta zatvorena su na vreme, nije bilo nepravilnosti. Izborni dan protekao je u najboljem redu. Građani su na dostojanstven način ispratili izbore", rekao je Spirić.

I Lista SDP Olivera Ivanovića saopštila je večeras da je Rakić izabran za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice.

Potpredsednica SDP Ksenija Božović čestitala je Rakiću i izrazila očekivanje da će opravdati ukazano poverenje građana i ispuniti predizborna obećanja.

Na ponovljene izbore za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice danas je izašlo 20,7 odsto od ukupnog broja upisanih birača, prvi su preliminarni rezultati Centralne izborne komisije (CIK) samoproglašenog Kosova.

Biračka mesta na izborima na kojima su građani, četvrti put u nepuna četiri meseca, birali gradonačelnika zatvorena su u 19.00 časova.

Prema preliminarnim podacima CIK-a, na izbore je izašlo 5.909 građana.

Blic

Pogledajte još