Zvezda bolja od Partizana

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Jaka Blažič sa 19 poena, dok je kod crno-belih najbolji bio Tarens Kinsi sa 13 ubačenih poena.

Zvezda je ovim trijumfom došla do 17. pobede u sezoni, uz četiri poraza, dok je Partizan upisao sedmi poraz.

Crveno-beli su uglavnom vodili protiv branioca titule, u više navrata su imali i dvocifrenu prednost, ali oba tima su imala šanse da pobede. Meč pred 4.500 gledalaca protekao je u velikoj borbi, uz mnogo grešaka, a ekipe su igrale najviše na mahove.

Jaka Blažič predvodio je svoj tim do prednosti u prvoj četvrtini. Partizan je poveo sa 9:5 posle poena Tepića i Pavlovića, ali onda je slovenački internacionalac poveo svoj tim do vođstva, koje je najviše iznosilo pet poena, prvi put 18:13.

Zvezda je igrala presing na igraču crno-belih koji je prenosio loptu, i to se isplatilo, a na prvi mali odmor otišla je sa prednošću 20:15.

Oba tima su igrala borbeno, ali su i grešila u tom periodu i nisu koristili šanse da povećaju prednost. Zvezda je u drugoj četvrtini konsolidovala skok i nastavila da pritiska spoljnu liniju Partizana, a uz to je počela da pogađa i trojke, tako da je u 15. minutu, posle serije 10:0 povela 30:17.

Nijedan tim, međutim, nije imao preterano organizovanu igru u napadu. Trener Partizana je posle tog vođstva uzeo tajm-aut, njegov tim je stao u zonu i odgovorio serijom 12:3 do poluvremena i prišao na četiri poena zaostatka, 33:29.

Obe ekipe nastavile su žestoku borbu, ali se igralo sa mnogo manje poena. Lovernj je postigao trojku posle skoro minut igre, a Zvezda je prve poene dala minut kasnije, što znači da je više od pet minuta provela na terenu bez koša.

Partizan je izjednačio na 36:36 u 25. minutu poenima Bogdanovića. Posle toga je Lakovič postigao trojku za 39:36. Zvezda je posle do kraja četvrtine čuvala prednost koja se kretala od jednog do tri poena.

To se promenilo u poslednjoj deonici, kada je Dženkins počeo da pogađa trojke, i kada mu se priključio do tada neprimetni Katić, tako da je Zvezda u 36. minutu povratila najvišsih 13 poena prednosti, 61:48. Crno-beli su posle trojke Tepića jedini poen dali sa penala Pavlovića.

Agoniju Partizana prekinuo je Kinsi, a onda su se nadovezali i Musli i Lovernj sa pet poena, za seriju Partizana od 9:0, čime je vođstvo Zvezde smanjeno na 61:57, 72 sekunde pre kraja utakmice, koja je tako ušla u neizvesnu završnicu u kojoj je domaći tim uspeo da sačuva prednost i zabeleži još jednu pobedu nad "večitim" rivalom.

Beta

Pogledajte još