Lucić i Đorđević u dvojcu bez kormilara osvojili zlato

BEOGRAD, 8. avgusta 2009. (Beta) - Reprezentativci Srbije u veslanju Igor Lucić i Luka Đorđević osvojili su zlatnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara na Svetskom juniorskom prvenstvu u francuskom gradu Brivu.

Srpski dvojac je stazu od 2.000 metara prešao za šest minuta, 36 sekundi i 40 stotinki.

Reprezentativci Grčke osvojili su srebrnu medalju vremenom od 6:41.28, dok je bronza pripala posadi Francuske sa 6:42.35 minuta.

Lucić i Đorđević su na prolazu od 500 metara držali prvu poziciju, sekundu ispred tima Grčke i pet sekundi ispred hrvatske posade, koja je bila šesta.

Na pola trke reprezentativci Srbije povećali su prednost na tri sekunde u odnosu na Grke, a zatim pojačali i 500 metara pred ciljem stekli pet sekundi prednosti. 

"Ima li nešto lepše kada učestvujete na najvećem takmičenju na svetu i pobedite, posle trke dobijete medalju i slušate himnu. Nadam se da smo obradovali naše zemljake širom sveta. Imamo odlične uslove za rad, nastavićemo da slušamo savete naših trenera", rekao je Lucić posle trke.

Reprezentativac Srbije u skifu Miloš Vasić zauzeo je poslednje, šesto mesto u finalnoj trci rezultatom 7:15.00 minuta.

Takmičar iz Nemačke osvojio je zlato sa 7:03.07, srebro je pripalo Poljaku 7:03.52, a bronzana medalja veslaču iz Kine 7:05.05 minuta.

Reprezentativci Srbije u dubl skulu Radoje Đerić i Jovan Jovanović osvojili su pretposlednje peto mesto vremenom od 6:31.62 minuta.

Veslači Nemačke osvojili su zlatnu medalju sa 6:24.75, posada Rumunije srebro rezultatom 6:28.09, a reprezentativci Litvanije

Pogledajte još