Antić: Ne možemo u Evropu bez asfalta, vode i kanalizacije

Foto: Miloš Miškov / Beta

"Mi vodimo odgovornu socijalnu politiku, brinemo o ljudima, o najugroženijim kategorijama stanovništva, ali i o komunalnom redu, higijeni, razvoju, novoj infrastrukturi", rekao je Antić, a prenosi SPS u saopštenju.

On je poručio da se kroz zakonsku regulativu mora privući više novca za Beograd, Sopot i ostale prigradske opštine, jer lokalne samouprave ne mogu same da iznesu teret krize.

"Budžeti Beograda i Sopota su suviše mali i moramo se izboriti da obezbedimo dodatna sredstva. Znači nam podrška gospodina Žike Milosavljevića (predsednika opštine Sopot) i ja verujem u pobedu jer nama su ljudi najvažniji i moramo zajedno da rešavamo njihove probleme", naglasio je Antić.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković rekao je da ta koalicija izlazi sa programom decentralizacije kako bi opštine u gradu Beogradu imale veću samostalnost i veći budžet da bi same rešavale životne probleme građana.

"Sopot i ostale prigradske opštine imaće ubrzani razvoj u narednom periodu zato što neće morati da čekaju novac iz gradske kase, već će same da ubiraju takse i da novac ulažu u najvažnije projekte", istakao je Marković.

Blic

Pogledajte još