Veličković u Mega Vizuri do kraja sezone

"Drago mi je što sam se vratio u Mega Vizuru, što ću u nastavku sezone raditi ponovo sa (trenerom) Dejanom (Milojevićem) i igrati sa klincima koje sam prošle godine iskreno zavoleo. Mega je bila pravi izbor, s obizirom da sam potpuno fizički spreman i da sam izuzetno željan da igram i provodim mnogo vremena na terenu", rekao je Veličković za klupski sajt.

Veličković je istakao da je želeo da se vrati u Partizan, ali da je svestan da ne bi mogao da dobije dovoljnu minutažu, pa je zbog toga izabrao povratak u Megu.

"Imao sam želju da dođem u Partizan, da igram pred najvatrenijim navijačima u Evroligi, ali sam potpuno svestan da ne bih mogao da dobijem minute i slobodu, koja mi je u ovom trenutku karijere neophodno potrebna, pa sam se opredelio za povratak u Megu. Mislim da sam na prelomnom trenutku u karijeri i da nemam mogućnost da se u ovom trenutku rukovodim emocijama", rekao je on.

Veličković je dodao da nije razmatrao ponude stranih klubova i da će dobrim igrama u Megi pokušati da izbori poziv selektora Aleksandra Đorđevića u reprezentaciju.

"Mislim da je igranje u Srbiji u ovom trenutku pravi izbor za mene, te da ću tako biti u najboljoj situaciji da izborim povratak u reprezentaciju i budem deo tima na Svetskom prvenstvu ovog leta. Pored toga, srpska liga tek počinje i moj novi klub do kraja sezone ima preko 20 utakmica, što je zaista jako važno za mene", rekao je on.

Veličković je ocenio da je klub ove godine na višem nivou i da su mladi igrači spremni za najteže utakmice.

"U razgovoru sa Dejanom i predsednikom kluba Goranom Radojičićem, dobio sam uveravanja da su u predstojećoj Superligi ambicije kluba znatno veće od obezbeđivanja ponovnog učešća u ABA ligi, što je bio dodatni motiv da ovu sezonu završim u Megi", rekao je Veličković.

U 22. kolu, u subotu, Mega Vizura na svom terenu u Smederevu igra protiv Crvene zvezde, a Veličković će biti u timu.

Veličković (27) je u karijeri igrao za Partizan, Real Madrid, Mega Vizuru i Bamberg i reprezentaciju Srbije.

Beta

Pogledajte još