Nikolić: Moramo da se prilagodimo uslovima u prvenstvu!

"Moramo da se prilagodima pravilima igre, u sportskom smislu, a svima je, posle prvog kola prolećnog dela, jasno koja su. Moramo da podignemo nivo agresivnosti, pa neka se sudije u tome snalaze. Moramo da budemo agresivniji i da imamo veću glad za pobedama. Možda smo tiši i pristojniji nego što bi trebalo da budemo", rekao je Nikolić novinarima na stadionu Partizana.

Partizan je u subotu odigrao bez golova u Novom Pazaru, u utakmici 16. kola Super lige Srbije, što je iskoristila Crvena zvezda i pobedom protiv Javora preuzela prvo mesto na tabeli sa bodom prednosti.

Nikolić je ponovio da je nezadovoljan rezultatom, ali je rekao da su svi u klubu uvereni da je Partizan oštećen, pošto mu je u 90. minutu poništen gol, zbog navodnog faula nad golmanom Novog Pazara.

"Odgledao sam snimak više puta. Gol je gol, bez obzira kada je postignut i očigledno je malo teže da se prizna Partizanu u završnici. Mogu da zamislim šta bi se sve dogodilo da je priznat gol, verovatno bi se podigla velika prašina. Ne mogu da verujem da se to u Srbiji i dalje dešava", rekao je Nikolić.

On je ponovio da su uslovi u Novom Pazaru bili na ivici regularnosti, da nije normalno da se utakmica igra s jednom loptom, ali da je njegova ekipa morala da postigne gol iz šansi koje je napravila.

Pohvalio je i gest napadača Danka Lazovića, koji je zbog povrede primicača propustio utakmicu, ali je želeo da putuje sa ekipom u Novi Pazar.

"Nisam do kraja zadovoljan igrom, ali jesam taktičom disciplinom, jer im nismo dozvolili da stvaraju šanse, nismo gubili glavu u završnici utakmice. Naši igrači se nisu bunili kada je gol poništen, ali disciplina i fej-plej ne piju vodu. Moji igrači više neće izbacivati loptu kada leži protivnički igrač, pošto je u nadležnosti sudije da prekida utakmicu", rekao je Nikolić.

"Morali smo da postignemo gol iz pet-šest šansi koje smo imali. Težimo da budemo na gornjoj granici svojih mogućnosti. Utakmica u Novom Pazaru nije bila toliko loša da bih istakao nekoga u negativnom smislu, ali ni toliko dobra da bih nekoga pohvalio", dodao je trener Partizana.

Utakmica u Novom Pazaru bila je Nikolićev debi u zvaničnim utakmicama, pošto je u decembru preuzeo klub. On je rekao da je nezadovoljan debijem, jer njegova ekipa nije pobedila.

Upitan da prokomentariše izjavu predsednika Novog Pazara Nedžada Dragolovčanina, koji ga je nazavao arogantnim, trener Partizana rekao je da svake godine, kao što je i ove, pohvalio ambijent na Gradskom stadionu.

"Da li je trebalo da proslavim što nismo uzeli tri boda? To od mene
nećete doživeti. Prijateljski smo se pozdravili, ne znam o čemu se
radi. Utakmica je bila na ivici regularnosti",
rekao je Nikolić.

Upitan da li očekuje da prvenstvo bude regularno i da li će se ostale ekipe pružati maksimum protiv Zvezde, Nikolić je potvrdno odgovorio, ali je rekao novinarima da ga "ne vuku za jezik".

"Očekujem da bude, to je normalno. Prvenstvo može biti regularno ili neregularno, a ne može biti regularnije. Dešavaju se greške i u Ligi šampiona, ali postoje anomalije oko naše lige koje bi trebalo da se iskorene", rekao je on.

Trener crno-belih rekao je da je sada Zvezda pod pritiskom i da "ne zna" da li će "večiti" derbi odlučiti o tituli.

"Ima još 14 kola, moramo da se bavimo sobom. Pritisk je veći na Crvenoj zvezdi pošto je Partizan dugo vremena bio prvi, a u sportu je teže braniti. Naučili smo kako se treba braniti, a videćemo kako će Zvezda nositi taj pritisak. Mnogo bodova je u igri, ali onaj ko bude bolje izneo pritisak, imaće veće šanse da osvoji titulu", rekao je Nikolić.

Pogledajte još