KST slavi šestu deceniju postojanja!

U ovom izobilju šunda i kiča, KST je od početnog Kulturnog Umetničkog Društva do današnje diskotieke, ostao jedinstveno, alternativno i underground mesto, koje vezuje sve generacije.
Sa svojih 60 godina, Klub Studenata Tehnike može da se pohvali velikim brojem tradicionalnih manifestacija,nebrojenom količinom veoma poznatih izvođača, muzičkih bendova i solista, a u svojim najranijim godinama, i velikim brojem, sada, uspešnim glumcima koji su svojim monolozima i predstavama punili prostorije KSTa. Prednovogodišnji maskenbal je u decembru 2013. godine proslavio 40 godina postojanja, kome prethode i Pešački reli i KST kviz. Za svako otvaranje i zatvaranje letnje sezone i poznate KST bašte, organizuju se koncerti velikih razmera sa izvođačima koji su na vrhu muzičkih top lista.

Neke priče prethodnih radnih ljudi KSTa, ovim mlađim generacijama deluju neverovatne, ili pak neistinite. Međutim, arhivirani snimci i fotografije govore suprotno. Posmatramo zabeležene trenutke kada su Željko Bebek, Bajaga, Riblja Čorba, Neša Leptir, i mnogi drugi stajali na istoj bini na kojoj danas sviraju Kanda Kodža i Nebojša, Goblini, Bad Copy, Eyesburn, Deca Loših Muzičara, S.A.R.S. i mnoga druga velika imena današnje muzičke scene.

Svake godine u februaru trenutni zaposleni u KSTu teže da okupe svoje starije kolege, ožive neke davne uspomene, spoje generacije i obečežei još jednu godinu postojanja ovog velikog Kluba!

Svečana akademija će se održati krajem marta u Svečanoj Sali Građevinskog fakulteta, na kojoj će prisustvovati mnogje javne ličnosti. Na ovoj manifesticiji predstaviće se i rad na prvoj monografiji Kluba Studenata Tehnike, koja će izaći krajem godine.

U ponedeljak 24. februara u hali Tehničkih fakulteta KST-ovci izveli su mali performans i otvorili izložbu dugog istorijata ovog Kluba.

Ponosni smo što smo ovoliki niz godina na klupskoj mapi Beograda, i ne zaboravite - mi ne idemo nigde!

Nakon 60 godina - priča počinje i sad!

Pogledajte još