Detoksikacija: Očistite svoje telo od otrova

Ubacite „zelenilo” u svoj život
Zelenkasto povrće je sjajan izvor antioksidanata, vitamina i minerala. Odlično je za detoksikaciju organizma i ojačavanje imunog sistema. Ovo povrće vam može pomoći u dijeti kao i za izbacivanje viška vode. Iskoristite proleće i leto i napunite frižider zelenom salatom, spanaćem, kupusom, brokolijem, keljom, blitvom, zeljem i koprivom. Ili napravite zeleni šejk za užinu. Kombinacije su bezbrojne!

Koristite limun
Na ovaj način ćete najbolje razbuditi organizam ujutru. Čašu flaširane vode zagrejte i dodajte pola ceđenog limuna. Ne samo da ćete probuditi svoj digestivni trakt, već ćete izbaciti i sve otrove iz sebe koji su se nataložili u vama tokom noći. Takođe ćete izbalansirati hormone i pomoći svojoj jetri. Sjajan način za početak dana!

Čuvajte se zamki
Minimalizujte šećer, gluten i mlečne proizvode. Možda deluje zastrašujuće jer ako ne jedete sir, paste, grickalice i hleb, na čemu ćete živeti? Ali nije kraj sveta. Umesto sira i sličnih proizvoda, probajte humus. Pored toga što je veoma zdrav, jer leblebije ne sadrže holesterol i zasićene masti, on je izuzetno bogat proteinima i dugo će vas držati sitim.

Voda
Poštujte staro pravilo i pijte najmanje 2,5 litre vode dnevno. Voda je lek za sve, ali je, nažalost, vrlo potcenjena. Naše telo se sastoji od 80 odsto vode i samim tim mu treba mnogo tečnosti. Ukoliko ne mokrite najmanje deset puta dnevno, ne pijete dovoljno vode.

Napravite kupku
Jedan od najjednostavnijih i najbržih načina da detoksikujete svoj organizam. Napunite kad toplom vodom, sipajte dve čaše morske ili epson soli i par kapi eteričnog ulja lavande. Zapalite mirišljave sveće i opustite se. Epson ili gorka so je magnezijumov sulfat i može se koristiti i za lečenje određenih bolesti.

Izbegavajte alergene
Na alergije možete mnogo uticati putem ishrane. Smanjite aditive. Izbacite iz upotrebe mesne prerađevine, topljene sireve, kupovne slatkiše i grickalice. Ukoliko imate uslove, kupujte organsko voće i povrće. U toku je sezona alergija, pa treba da izbegavate med.

Pametne kombinacije
Riba i salata, najbolje zeleno povrće, voće isključivo samostalno, a sir i ostale mlečne proizvode uz salatu. Ribu i meso možete jesti uz variva od povrća. Žitarice jedite isključivo sa mlečnim proizvodima a mahunarke uz salate.

Izvor: Pressonline