Anastasija se vratila u Beograd

Let iz Praga do Beograda trajao je jedan sat i 40 minuta. Devojčica je tokom leta bila pod nadzorom lekara-anesteziologa i tehničara u pratnji oba roditelja. U saopštenju se navodi da je Kontrola letenja Srbije i Crne Gore obezbedila avion i posadu i platila putovanje.

Doktori u Pragu nisu utvrdili da li devojčica na plućima ima metastaze, a voda koja se pojavila u plućima se u velikoj meri povukla. Lekari državne bolnice u Pragu, na čije onkološko odeljenje je prebačena, nakon pregleda posle protonskog zračenja ustanovili su veliku malaksalost i odlučili da je vrate u Srbiju.

Anastasija Trajković, koja boluje od retkog oblika tumora, otputovala je u Prag na lečenje krajem januara.

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Momčilo Babić je 29. januara po hitnom postupku doneo rešenje o upućivanju na lečenje u inostranstvo devetogodišnje Anastasije Trajković.

RFZO je tada saopšto da je odobreno dva meseca lečenja, kako je i predloženo planom izabrane zdravstvene ustanove "Proton Therapy Center", u Češkoj.

Anastasija Trajković je učenica trećeg razreda Osnovne škole "Radoje Domanović" u Vranju. Do sada je imala pet operacija i četiri hemoterapije.

Stanje joj se nedavno pogoršalo.

Pogledajte još