Tadić: Vlast da ne drži jedan čovek

Foto: Nenad Petrović / Beta

"Nikome nije dobro da ima svu vlast u svojim rukama - ni onome ko je ima, a ni građanima", ocenio je Tadić u Jagodini.

Tadić je ocenio da "ova vlada ima jednu osobinu: da se obračunava sa ljudima, ali ko god se obračunava sa ljudima nije u stanju da se obračuna sa problemima koji čekaju iza ugla".

Tadić je kazao da sadašnja vlada ne pokazuje sposobnost da reši centralni problem građana, a to je borba protiv siromaštva i borba za bolju privredu.

"Opale su investicije za skoro četiri puta, produbljeno je zaduživanje i ubrzano tri puta. Svi parametri ekononije i privrede su katastrofalni", rekao je Tadić.

Govoreći o uspostavljanju vladavine prava i suzbijanju korupcije, Tadić je rekao da je "hapšenje samo jedan segment borbe protiv korupcije", dok je "mnogo važnije da dođe do osude na osnovu stvarno izvedenog sudskog procesa i na osnovu verodostojnih dokaza".

Tadić je ocenio da su uspostavljanje vladavine prava i suzbijanje svih vrsta nepravilnosti mogući samo u bogatom društvu jer siromaštvo i loša privreda vode u korupciju.

"Borba za ekonomiju i nove investicije je najvažnija borba ovog vremena. Za skoro svako treće dete danas u Srbiji postoji opasnost da će živeti u siromaštvu ukoliko se nešto u ekonomiji i privredi ne promeni", ukazao je Tadić.

Beta

Pogledajte još